Manisa’da yollar yenileniyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar‑Mecidiye 7 km ve Yeni Harmandalı 2 km hatlarında sathi kaplama/soğuk asfalt çalışmaları başlattı.

Yayın Tarihi: 17.06.2026 15:03
Güncelleme Tarihi: 17.06.2026 15:07

Manisa’da yollar yenileniyor

Manisa’da yollar yenileniyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım altyapısını güçlendirme programı kapsamında eş zamanlı yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Akhisar ile Mecidiye Mahallesi arasındaki 7 kilometrelik güzergahta ve Şehzadeler ilçesi Yeni Harmandalı Mahallesi’ndeki 2 kilometrelik hatta soğuk asfalt ve sathi kaplama uygulamalarına başladı.

Akhisar‑Mecidiye hattında uygulama

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı bünyesindeki çalışmalarla, güzergahta öncelikle mevcut yol üzerinde gerekli düzeltmeler yapılıyor ve ardından yeni sathi kaplama uygulaması gerçekleştiriliyor. Sathi Kaplama Sorumlusu Ali İhsan Ören, çalışmanın taşımacılık ağı üzerinde önemine dikkat çekerek, 'Başkanımız Besim Dutlulu’nun talimatları doğrultusunda 7 kilometrelik güzergahta sathi kaplama çalışmalarına başladık. Mevcut yol üzerinde gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra yeni sathi kaplama uygulamasını gerçekleştiriyoruz' dedi.

Ören, uygulamada kullanılan malzemelere ilişkin olarak da, 'Çalışmalar kapsamında 65 ton emülsiyon ve 650 ton mıcır kullanıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nden geçen ağır tonajlı araçların yoğun olarak kullandığı bu hattı daha dayanıklı hale getirerek Mecidiye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız için daha güvenli ve sağlıklı bir ulaşım imkânı sunuyoruz' ifadelerini kullandı.

Yeniharmandalı Mahallesi’ndeki yenileme

Şehzadeler ilçesine bağlı Yeniharmandalı Mahallesi’nde de ekipler, 2 kilometrelik hatta yeni nesil sathi kaplama uygulaması yürütüyor. Yetkililer, mevcut kaplamanın üzerine gerçekleştirilen uygulamayla yol yüzeyinin korunmasının ve kullanım ömrünün artırılmasının hedeflendiğini belirtiyor. Sathi kaplama sayesinde bölge halkının ulaşım konforu ve güvenliği yükseltilecek.

Muhtarın değerlendirmesi

Yeni Harmandalı Mahalle Muhtarı Veysel Akkoyun, çalışmalardan memnuniyet duyduğunu bildirerek, 'Yolumuzda zamanla oluşan bozulmaları dilekçeyle Manisa Büyükşehir Belediyemize ilettik. Talebimize çok kısa sürede dönüş yapıldı. Dilekçemizi verdikten kısa süre sonra ekipler sahaya geldi, gerekli düzenlemeleri yaptı ve çalışmalar başladı. Sürecin bu kadar hızlı ilerlemesinden memnuniyet duyduk. Besim Dutlulu Başkanımıza ve emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Program kapsamı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, planlanan program doğrultusunda 17 ilçe genelinde yol yapım, bakım ve yenileme çalışmalarına devam edecek. Yapılan uygulamalarla yolların dayanıklılığının artırılması, kullanım ömrünün uzatılması ve sürüş konforunun yükseltilmesi hedefleniyor.

Manisa’da yollar yenileniyor

Manisa’da yollar yenileniyor

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.