Manisa'da üç aylık narkotik operasyonları sonuçlandı
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda; Akhisar, Salihli, Soma ve Turgutlu narkotik ekiplerinin katılımıyla il genelinde yürütülen çalışmalar 01 Ocak-31 Mart 2026 tarihleri arasını kapsıyor. Yapılan operasyonlarda uyuşturucu ticareti yapan, aracılık eden, nakleden ve bulunduran şahıslara yönelik çok sayıda işlem gerçekleştirildi.
Operasyonların genel bilançosu
Çalışmalar kapsamında bin 200 olay kaydedilirken, toplam bin 456 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bu şüphelilerden 268 şüpheli tutuklandı, ayrıca 409 aranan şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edildi.
Ele geçirilen uyuşturucu, silah ve para
Aramalarda ele geçirilenler arasında 232 bin 544 adet sentetik ecza hap, 2312 gram esrar, 2346 gram metamfetamin, 1216 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 1771 gram bonzai, 703 gram skunk, 670 gram kokain ve 2 bin 336 adet extacy yer aldı.
Ayrıca operasyonlarda 28 ruhsatsız tabanca, 6 ruhsatsız tüfek, 138 fişek, 17 hassas terazi ile birlikte uyuşturmaktan elde edildiği değerlendirilen 317 bin 695 TL, 16 çeyrek altın, 1 yarım altın ve 1 gram altına el konuldu.
Yetkililerin değerlendirmesi
Yetkililer, uyuşturucu madde ticareti yapan, kullanan ve bu yolla haksız kazanç elde eden şahıslara yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN PAYLAŞIMI