Manisa'da aşure ikramları sürüyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla il genelinde başlattığı aşure ikramlarını sürdürüyor. Aşure, toplumda bereket, paylaşma ve dayanışma simgesi olarak kent merkezinin farklı noktalarında vatandaşlarla buluşturuluyor.
Yunusemre'de yoğun katılım
Yunusemre ilçesindeki Karaköy Pazaryerinde gerçekleştirilen aşure ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte Murat Kul (Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü) ile Destan Bulgay (Manisa Meyve-Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı) kazan başına geçerek vatandaşlara aşure dağıttı.
Etkinlikte Muharrem ayının paylaşma, dayanışma ve kardeşlik ruhu hep birlikte yaşanırken, katılımcılar ikramdan dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.
Etkinlik programı
Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, aşure ikramlarının 13 Temmuz'a kadar devam edeceğini bildirdi. Program kapsamında planlanan etkinlikler şöyle:
9 Temmuz Perşembe: Şehzadeler Perşembe Pazarı
11 Temmuz Cumartesi: Şehzadeler Alaybey Pazaryeri ve Yunusemre Laleli Pazaryeri
13 Temmuz Pazartesi: 15 Temmuz Demokrasi Meydanı
Belediyenin geleneksel hale getirdiği bu uygulama, Muharrem ayının birlik ve paylaşma kültürünü kent genelinde canlı tutmayı amaçlıyor.
MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MUHARREM AYI DOLAYISIYLA İL GENELİNDE BAŞLATTIĞI AŞURE İKRAMLARINI SÜRDÜRÜYOR. BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMANIN SİMGESİ OLAN AŞURE, 13 TEMMUZ'A KADAR KENTİN FARKLI NOKTALARINDA VATANDAŞLARLA BULUŞACAK.