Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde İŞKUR gençlik programı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ile Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 1.630 üniversite öğrencisinin yararlanacağı İŞKUR Gençlik Programı için başvurular başladı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen "Gençliğin Üretim Çağı GÜÇ" programı çerçevesinde yürütülen uygulama, öğrencilere eğitim sürecini kesintiye uğratmadan çalışma hayatını tanıma imkanı sunmayı hedefliyor.
başvuru ve noter kura süreci:
Programa başvurular 26-30 Ekim 2026 tarihleri arasında guc.iskur.gov.tr adresi ve İŞKUR Mobil uygulaması üzerinden yapılacak. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, programa katılmaya hak kazanan öğrenciler 4 Kasım 2026 Çarşamba günü MCBÜ Rektörlük Seminer Salonu'nda gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Çevrim içi başvuruların son günü olarak 30 Ekim 2026 tarihine dikkat edilmesi gerekiyor.
programın takvimi ve amaçları:
Program, 16 Kasım 2026 ile 11 Haziran 2027 tarihleri arasında uygulanacak. Uygulama süresince öğrencilerin eğitimleri devam ederken iş deneyimi kazanmaları, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeleri ve çalışma hayatını erken dönemde tanımaları amaçlanıyor. Programın, gençlerin kariyer planlamalarına katkı sağlaması ve mezuniyet öncesi iş hayatına daha donanımlı hazırlanmalarına destek olması hedefleniyor.
Günseli Kervan Tufan, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü, programın öğrencilere sunduğu fırsatlara değinerek şunları söyledi: "Gençlerimizin eğitim hayatlarını sürdürürken iş deneyimi kazanmalarını, çalışma hayatını tanımalarını ve geleceğe daha donanımlı hazırlanmalarını önemsiyoruz. Manisa Celal Bayar Üniversitemizle iş birliği içerisinde yürüteceğimiz yeni dönemde bin 630 öğrencimizi İŞKUR Gençlik Programı kapsamında destekleyeceğiz. Başvurularımız 26-30 Ekim tarihleri arasında alınacak ve katılımcılar noter kurasıyla belirlenecek. 16 Kasım’da başlayacak programın gençlerimizin kariyer yolculuklarına ve çalışma hayatına hazırlanmalarına katkı sağlamasını diliyorum."
Prof. Dr. Rana Kibar, MCBÜ Rektörü, ise programın akademik gelişime ek olarak mesleki ve kişisel becerilerin güçlendirilmesine katkısına işaret etti: "Öğrencilerimizin üniversite eğitimlerini sürdürürken çalışma hayatına ilişkin deneyim kazanmalarını, yetkinliklerini geliştirmelerini ve geleceklerine daha donanımlı hazırlanmalarını önemsiyoruz. İŞKUR ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde öğrencilerimizin hem eğitim süreçlerini desteklemeyi hem de kariyer yolculuklarına katkı sunmayı amaçlıyoruz. Üniversitemizde bin 630 öğrencimizin yararlanacağı programın hayırlı olmasını diliyor, tüm öğrencilerimize başarılar temenni ediyorum."
MANİSA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRÜ GÜNSELİ KERVAN TUFAN (SOLDAKİ) VE MCBÜ REKTÖRÜ PROF. DR. RANA KİBAR (SAĞDAKİ) ARASINDA İİŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.