Manisa Afşar Mahallesi'nde çiftçiler yağmurun ardından şükür duasında buluştu

Manisa'nın Sarıgöl ilçesi Afşar Mahallesi'nde çiftçiler, etkili yağışların ardından bereket için şükür duası düzenledi; duaların ardından ortak yemek ikramı yapıldı.

Yayın Tarihi: 08.04.2026 15:27
Güncelleme Tarihi: 08.04.2026 16:06

Manisa Afşar Mahallesi'nde çiftçiler yağmurun ardından şükür duasında buluştu

Afşar Mahallesi'nde çiftçiler bereket için şükür duası gerçekleştirdi

Yağışların getirdiği rahatlama cemaatle paylaşıldı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Afşar Mahallesi sakinleri, bu yıl etkili olan yağışların ardından bereket ve şükür amacıyla bir araya geldi. Mahalle camisinde düzenlenen programda öğle namazı kılındı ve dualar edildi.

Programa, Afşar Mahallesi Muhtarı Tufan Dede tarafından organize edilirken, mahallenin yoğun katılım gösterdiği belirtildi. Öğle namazını mahalle imamı Mesut Savaş kıldırdı; Sarıgöl İlçe Müftüsü Metin Güvenir ile Bereketli Mahallesi imamı Ali Aslan da şükür ve bereket dualarına katıldı.

Duaların ardından mahalle meydanında kazanlarda hazırlanan yemekler, çiftçiler ve vatandaşlara ikram edildi. Topluca yenilen yemek ve yapılan dualar, mahalle halkı arasında dayanışma ve ortak sevinci pekiştirdi.

Muhtar Tufan Dede, yağışların bol olduğunu vurgulayarak, "Allah’a şükürler olsun bu yıl bol ve bereketli yağışlar oldu. Barajlarımız doldu, arazilerimiz suya kavuştu. Bu nedenle mahalle olarak şükür ve bereket duası yaptık. Allah dualarımızı kabul etsin." diye konuştu.

Etkinlik, hem dini bir şükran ifadesi hem de toplumsal bir paylaşım ritüeli olarak kayda geçti; mahalle sakinleri yağışların tarımsal yaşam üzerindeki olumlu etkilerini birlikte değerlendirip, gelecek döneme dair umutlarını paylaştılar.

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNE BAĞLI AFŞAR MAHALLESİ’NDE ÇİFTÇİLER, BU YIL ETKİLİ OLAN YAĞIŞLARIN...

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNE BAĞLI AFŞAR MAHALLESİ’NDE ÇİFTÇİLER, BU YIL ETKİLİ OLAN YAĞIŞLARIN ARDINDAN BEREKET İÇİN ŞÜKÜR DUASINDA BULUŞTU. MAHALLEDE DÜZENLENEN PROGRAMDA EDİLEN DUALARIN ARDINDAN KAZANLARDA HAZIRLANAN YEMEKLER VATANDAŞLARA İKRAM EDİLDİ.

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNE BAĞLI AFŞAR MAHALLESİ’NDE ÇİFTÇİLER, BU YIL ETKİLİ OLAN YAĞIŞLARIN...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.