Mamak'ta yolun yarıldığı iddiası
Ankara'nın Mamak ilçesi Şahap Gürler Mahallesi, 1242. sokak civarında devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle yolun yarıldığı ve aşağı doğru kaydığı öne sürüldü. Çevredeki vatandaşlar, çalışmaların yol dokusunu bozduğunu ve durumun hem araç hem yaya ulaşımını etkilediğini belirtiyor.
mahallelinin iddiaları:
Mahallede ikamet ettiğini söyleyen Hacı Ahmet Avşar, yetkililere durumu bildirdiklerini ancak henüz sonuç alamadıklarını aktardı. Avşar, sokakta çalışan inşaat firmaları ile mahalle sakinlerinin görüştüğünü; firmaların sürekli olarak 'halledeceğiz, yolunuzu yapacağız' dediğini söyledi. Avşar ayrıca, 'Buradaki olay yapılan inşaatlar sebebiyle yolun kayması. Buradan doğal gaz, su ve elektrik hatları geçiyor. Herhangi bir olayda burası perişan olacak' ifadelerini kullandı.
firma iletişimi ve yetkililerden talepler:
Vatandaşlar, yol boyunca devam eden hafriyat ve kazı çalışmalarının gece-gündüz demeden sürdüğünü, sokakların sağının-solunun kapandığını ve araç geçişinin güçleştiğini belirtti. Avşar, zabıtaya ve ilgili kurumlara başvurulduğunu ancak 'belediyeden gelen ve araştıran kimse yok' dediğini aktardı. Mahalleliler, inşaat firmalarının 'yapılacak, düzelecek' söylemlerine rağmen denetim ve somut önlem bekliyor.
altyapı riski ve beklenti:
Sakinler, yolun yarılması ve aşağı doğru kaymasının ilerlemesi halinde altyapı hatlarında (doğal gaz, su, elektrik) zarar olabileceği endişesini taşıyor. Avşar, 'yol yarıldı. Aşağıda da hafriyat alıyorlar. Yukarıda yeni yapılan binalar da tehlikede' diyerek konunun incelenmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
Mahallelinin beklentisi, kısa sürede caddenin temizlenmesi, yolların onarılması ve hafriyat çalışmalarının denetlenmesi yönünde. Yetkililerden ve görevli kurumlardan sahada inceleme yapılması ve somut bir çözüm planı açıklanması talep ediliyor.
HACI AHMET AVŞAR