Maltepe'de 'Sabahattin Ali Günleri' etkinlikleri yoğun ilgi gördü

Sabahattin Ali, Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği 'Sabahattin Ali Günleri'yle ölümünün 78'inci yılında sergi, konser ve konuşmalarla anıldı.

Yayın Tarihi: 03.04.2026 10:24
Güncelleme Tarihi: 03.04.2026 10:24

Maltepe'de 'Sabahattin Ali Günleri' etkinlikleri yoğun ilgi gördü

Maltepe'de 'Sabahattin Ali Günleri' yoğun ilgiyle sürdü

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Sabahattin Ali, ölümünün 78’inci yılında Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı. Etkinlikler, edebiyat ve sanat çevrelerinden yoğun katılım alırken, program kapsamında düzenlenen sergi, konser ve konuşmalar dikkat çekti.

Sergi: Yeşil Mürekkepten Damlayanlar

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde açılan "Yeşil Mürekkepten Damlayanlar" sergisinde, Sabahattin Ali’nin kitap kapakları, 1946-1950 yılları arasında yayımlanan haftalık siyasi mizah gazetelerinin sayıları ve yazarın eserlerinden uyarlanan filmlerin afişleri ziyaretçilerle buluştu. Sergi, edebiyat tutkunlarından övgü aldı ve 9 Nisan’a kadar açık olacak.

Konser: Nisan Şarkıları ve şiir besteleri

Serginin ardından sahneye çıkan Maltepe Belediyesi Kent Orkestrası, "Leylim Ley’den Maskeli Balo’ya Nisan Şarkıları" temalı konserde Sabahattin Ali’nin şiirlerinin yanı sıra dönemin önemli şairlerinin şiirlerinden oluşan bir repertuvar sundu. Ülkü Tamer, Nazım Hikmet, Orhan Veli ve Murathan Mungan’ın dizelerinden bestelenmiş eserlerin yanı sıra Aldırma Gönül, Memik Oğlan, Ceviz Ağacı, Göklerde Kartal Gibiydim ve Dağlar Dağlar gibi kültürümüzde yer etmiş şarkılar seslendirildi. Etkinlikte ayrıca Kuzey’in oğlu Volkan Konak da anıldı. Orkestra performansı, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Belediye yetkililerinden kültür vurgusu

Programın sonunda konuşan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Cevahir Efe Akçelik, Maltepe Başkanı Mimar Esin Köymen’in selamlarını ileterek sanatın birleştirici gücüne dikkat çekti. Akçelik, emek verenlere teşekkür ederek, hedeflerinin ayrım gözetmeksizin kültür ve sanatı herkesle buluşturmak olduğunu belirtti: Bizler sanatı ve kültürü ayrı düşünmüyoruz. Sanatın yenileyici yapısını Maltepe’ye taşıyor ve sizlere en iyisini sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Orkestramızın fertleri arasında Belediye çalışanlarımız da var. Emekleri dolayısıyla hepsine teşekkür ederiz. Hedefimiz ayrım gözetmeksizin kültür-sanatı herkesle buluşturmak. Bu perspektifle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

TÜRK EDEBİYATININ USTA KALEMLERİNDEN SABAHATTİN ALİ, MALTEPE BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ BİR DİZİ...

TÜRK EDEBİYATININ USTA KALEMLERİNDEN SABAHATTİN ALİ, MALTEPE BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ BİR DİZİ ETKİNLİKLE ANILDI.

TÜRK EDEBİYATININ USTA KALEMLERİNDEN SABAHATTİN ALİ, MALTEPE BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ BİR DİZİ...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.