Maltepe'de çöken binada sismik dinleme ile umut arayışı
Maltepe Cevizli Mahallesi Doğu Sokak'ta sabah saat 05.40 sıralarında, 7 katlı binanın üst üste gelen 3 katında çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.
operasyonun ayrıntıları:
Bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve emniyet ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda enkaz altından 8 kişi sağ olarak çıkarıldı. Enkazdan çıkarılan 2 kişi ise tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Çökmenin nedeni şu an için henüz bilinmiyor.
sismik arama çalışmaları:
Ekiplerin uzun saatler süren müdahalesi sürerken, enkaz altında kalan 2 kişi için AFAD ekiplerince sismik dinleme cihazlarıyla arama çalışmaları yeniden başlatıldı. Sahadaki ekiplerin çalışmaları devam ediyor ve arama kurtarma faaliyetleri yoğun şekilde sürdürülüyor.
Maltepe'deki enkazda sismik arama çalışmaları başladı