Maltepe Belediyesi İşçileri Geç Ödenen Maaşlarını Protesto Etti

Maltepe Belediyesi işçileri, maaşlarının geç ödenmesi ve ücret farklarının ödenmemesi nedeniyle protesto düzenledi.

Yayın Tarihi: 04.03.2025 14:28
Güncelleme Tarihi: 04.03.2025 15:11

Maltepe Belediyesi İşçileri Geç Ödenen Maaşlarını Protesto Etti

Maltepe Belediyesi İşçileri Protesto Düzenledi

Maltepe Belediyesi işçileri, maaşlarının geç ödendiği ve ücret farklarını alamadıkları gerekçesiyle işbaşı yapmayarak durumu protesto etti. Belediye önünde toplanan işçiler, "Alacaklıyız, haklıyız" yazılı pankart açarak, "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları attı.

DİSK Temsilcisi Açıklama Yaptı

Grup adına açıklama yapan DİSK'e bağlı Genel-İş Anadolu Yakası Örgütlenme Sekreteri Ahmet Özhan Uygun, işçilerin bir yıldan fazla süredir maaşlarını zamanında alamadığını belirtti. Uygun, ikramiyelerin ve geriye dönük zam farklarının yatırılmadığını ifade etti.

Ekim 2024'ten bu yana ücretlerin zamanında ödenmesi için belediye yönetimiyle görüşme halinde olduklarını vurgulayan Uygun, yönetimin taahhüt edilen tarih ve zamana uyulmadığını, ödemelerin daha da geciktirildiğini aktardı.

İşçilerin Geçim Sorunları Artıyor

Uygun, kredi kartı borçlarını ödeyemeyen işçilerin zor duruma düştüğünü ifade ederek, "Bizler içinde çalıştığımız belediyenin durumunu anlıyor, bütçelerin planlanması için sürekli zaman tanıyoruz ama görüyoruz ki belediyenin önceliği haline gelemiyoruz" dedi.

Uygun, işçilerin artık sabrının kalmadığını belirterek, "Sözleşmemizin gereğini yapın, ücretlerimizi derhal ödeyin. Sefalet çekmek için değil geçinebilmek ve iyi bir gelecek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Maltepe Belediyesi işçileri, belediye yönetiminin ödemeler konusunda önceliği işçilere vermesi gerektiği vurgusunu yaparak, eylemlere aralıklı olarak devam edeceklerini açıkladı.

Maltepe Belediyesi işçileri, maaşlarının geç ödendiği ve ücret farklarını alamadıkları...

Maltepe Belediyesi işçileri, maaşlarının geç ödendiği ve ücret farklarını alamadıkları gerekçesiyle işbaşı yapmayarak durumu protesto etti, belediye önünde toplandı.