Malatya iş insanları platformu'ndan “dünya 5’ten büyüktür” vurgusu

Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, NATO Zirvesiyle 'dünya 5’ten büyüktür' tezinin doğrulandığını, Türkiye'nin stratejik rolünün güçlendiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 08.07.2026 15:35
Güncelleme Tarihi: 08.07.2026 15:35

Malatya iş insanları platformu'ndan “dünya 5’ten büyüktür” vurgusu

Malatya iş insanları platformu'ndan “dünya 5’ten büyüktür” vurgusu

Özköse'nin değerlendirmesi

Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır uluslararası platformlarda dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” tezinin, son NATO Zirvesi ile birlikte bir kez daha doğrulandığını belirtti.

Özköse, yaptığı yazılı açıklamada uluslararası güvenlikten enerjiye, terörle mücadeleden bölgesel krizlere kadar birçok konuda Türkiye’nin artık görüşü alınan ve katkısı aranan stratejik bir ülke konumunda bulunduğunu ifade etti.

NATO Zirvesinin, Avrupa’nın güvenliği ve bölgesel istikrarın Türkiye’nin etkin rolü olmadan düşünülemeyeceğini bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Özköse, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savaşlar karşısında izlediği dengeli, ilkeli ve diyalog odaklı dış politikanın uluslararası alanda karşılık bulduğunu söyledi.

Türkiye’nin krizleri derinleştiren değil, çözüm üreten, barışı ve diplomasiyi önceleyen bir anlayışla hareket ettiğini vurgulayan Özköse, şu ifadeleri kullandı: “Bugün gelinen noktada Türkiye; güçlü ordusu, gelişen savunma sanayii, etkin diplomasisi ve stratejik konumuyla bölgesel ve küresel istikrarın vazgeçilmez aktörlerinden biri haline gelmiştir. Bu gerçek, daha adil ve çok kutuplu bir dünya düzeni çağrısının ne kadar haklı olduğunu da göstermektedir.”

Özköse, güçlü diplomasinin güçlü ekonomi, güvenli yatırım ortamı ve sürdürülebilir kalkınmanın en önemli teminatı olduğuna dikkat çektiğini ve Türkiye’nin uluslararası alandaki etkinliğinin ekonomiye ve ülkeye duyulan güvene önemli katkılar sağladığını belirtti.

Malatya İş İnsanları Platformu olarak ülkenin milli menfaatlerini önceleyen, barışı, istikrarı ve diplomasiyi esas alan her türlü girişimi desteklemeyi sürdüreceklerini ifade etti.

MALATYA İŞ İNSANLARI PLATFORMU'NDAN "DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR" VURGUSU

MALATYA İŞ İNSANLARI PLATFORMU'NDAN "DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR" VURGUSU

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.