Malatya Darende'de kümese giren kurt bir kazı alıp kaçtı

Darende'de gece saatlerinde Hacı Derviş Mahallesi'ndeki kümese giren kurt, kazlara saldırıp bir kazı alarak uzaklaştı; olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Yayın Tarihi: 29.03.2026 18:47
Güncelleme Tarihi: 29.03.2026 18:48

Malatya Darende'de kümese giren kurt bir kazı alıp kaçtı

Malatya Darende'de kümese giren kurt bir kazı alarak kaçtı

Malatya'nın Darende ilçesi Hacı Derviş Mahallesi'nde gece saatlerinde meydana gelen olayda, E.K.'ye ait kümese giren bir kurt, içerideki kazlara saldırdı ve bir kazı alarak olay yerinden uzaklaştı. Yaşananlar, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Olayın ayrıntıları

Görüntülerde kurtun kümese girerek hayvanlara yönelik ani saldırısı ve ardından bir kazı alarak bölgeden uzaklaşması yer alıyor. Olayda başka kişi ya da hayvan yaralanması bildirilmiyor. Özel isimler ve mekân bilgileri korunarak aktarılmaktadır.

Çevresel ve güvenlik değerlendirmesi

Bu tür olaylar, vahşi yaşam alanlarının yerleşim alanlarına yakınlığı, gece beslenme davranışları ve avlanan türlerin besin arayışlarıyla ilişkilendirilebilir. Kümese giren yırtıcıların varlığı, küçükbaş-kanatlı hayvancılık yapan işletmeler için maddi kayıp riski oluşturur.

Pratik önlemler olarak, gece korumasının güçlendirilmesi, sağlam çit ve kapıların kullanılması, kümes çevresinin aydınlatılması ve düzenli kontrol sistemleri önerilir. Güvenlik kameralarının varlığı hem olayların tespitini kolaylaştırır hem de zarar sonrası kayıt sağlayarak takip imkânı sunar.

Yetkililere veya ilgili kuruma bildirim yapılması, benzer olayların görülmesi halinde toplumsal güvenlik ve hayvan koruma açısından önem taşır.

MALATYA'NIN DARENDE İLÇESİNDE BİR VATANDAŞIN KÜMESİNE GİREN KURT, KAZLARA SALDIRARAK BİR KAZI ALIP...

MALATYA'NIN DARENDE İLÇESİNDE BİR VATANDAŞIN KÜMESİNE GİREN KURT, KAZLARA SALDIRARAK BİR KAZI ALIP KAÇTI. O ANLAR KAMERAYA YANSIDI.

MALATYA'NIN DARENDE İLÇESİNDE BİR VATANDAŞIN KÜMESİNE GİREN KURT, KAZLARA SALDIRARAK BİR KAZI ALIP...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.