Malatya'da Paşaköşkü Camisi'nin minaresi onarılıyor
Hasar, onarım süreci ve mahalle değerlendirmesi
Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Paşaköşkü Mahallesi'nde bulunan Paşaköşkü Camisi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde minaresi hasar gördü. Kentin eski camilerinden olan ve taş işçiliğiyle dikkat çeken yapının minaresi uzun süre hasarlı halde bekledikten sonra kısa süre önce tadilata alındı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Paşaköşkü Mahalle muhtarı Sema Karataş, "Burası Paşaköşkü’nün tarihi camisi. Alt kısmı taş mimariden, üst kısmı da tuğlalardan yapılmış. Depremde ufak bir hasar gördü. Yaklaşık bir hafta kadar ibadete kapatıldı. Bir hafta içinde onarım çalışması bitecektir. Caminin içinde bir sıkıntı yok, son derece sağlam" dedi.
Minarenin tadilatına kısa süre önce başlandı; muhtarın verdiği bilgiye göre çalışmaların bir hafta içinde tamamlanması hedefleniyor.
6 Şubat 2023 depremlerinde Malatya'da büyük hasar yaşanmış; tarihe "asrın afeti" olarak geçen sarsıntılarda 38'i Kur'an kursu olmak üzere 5 müftülük binası ile 172 cami yıkılmıştı.
6 ŞUBAT 2023 TARİHİNDE MEYDANA GELEN KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERDE MİNARESİ HASAR ALAN PAŞAKÖŞKÜ CAMİSİ’NDE UZUN BİR ARADAN SONRA ONARIM ÇALIŞMASI YAPILDI.