Malatya'da MOTAŞ bakım atölyesinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Malatya'da MOTAŞ bakım atölyesinde çıkan yangın itfaiye ve TOMA ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 20 dakikada kontrol altına alındı; araç ve ekipmanlarda hasar oluştu.

Yayın Tarihi: 15.07.2026 21:29
Güncelleme Tarihi: 15.07.2026 22:18

Malatya'da MOTAŞ bakım atölyesinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Malatya'da MOTAŞ bakım atölyesinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Olay yeri ve müdahale

Yangın, Yeşilyurt ilçesi Yaka Mahallesi Şehir Mezarlığı mevkiinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri A.Ş. (MOTAŞ) bakım atölyesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüyerek atölyeyi sardı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekibi sevk edilirken, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TOMA araçları da söndürme çalışmalarına destek verdi.

Müdahale süresi ve hasar

Ekiplerin yaklaşık 20 dakika süren müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangında 5 araç zarar gördü. Olayda 3 otobüs, 1 forklift ve personellere ait olduğu belirtilen park halindeki 2 araçta maddi hasar oluştu.

Belediye başkanının açıklaması ve inceleme

Yangının ardından olay yerine gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Başkan Er, "3 MOTAŞ otobüsü, 1 forklift ile bakım atölyesindeki çeşitli malzemeler yangında zarar gördü. Çok şükür herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı" dedi.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatılırken, ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

MALATYA'DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM VE TOPLU TAŞIMA HİZMETLERİ A.Ş.'NE (MOTAŞ) AİT BAKIM...

MALATYA'DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM VE TOPLU TAŞIMA HİZMETLERİ A.Ş.'NE (MOTAŞ) AİT BAKIM ATÖLYESİNDE ÇIKAN YANGIN, İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE KONTROL ALTINA ALINDI. YANGINDA 5 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ.

YANGIN, YEŞİLYURT İLÇESİ YAKA MAHALLESİ ŞEHİR MEZARLIĞI MEVKİİNDE BULUNAN MALATYA BÜYÜKŞEHİR...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.