Malatya’da milyonluk tayların karayola çıkması: 3 araç hasarlı, 1 yaralı
Olay, akşam saatlerinde Malatya-Ankara karayolu Akçadağ ilçesi Sultansuyu Tarım İşletmesi mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, bulundukları tavladan kaçan bir grup yarış atı karayoluna çıktı ve yoldan geçen araçlarla çarpışma yaşandı.
Kaza ve zarar
Çarpışmalar sonucunda 3 aracın büyük çaplı maddi hasar aldığı, kazada 1 sürücünün yaralandığı ve çok sayıda milyonluk tayın telef olduğu kaydedildi. Olayın yaşandığı bölgeden gelen ilk bilgiler, atların aniden karayoluna çıktığını gösteriyor.
Müdahale ve trafik düzenlemesi
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Ekipler, çalışma yürüttükleri alanda güvenlik amacıyla yolu çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Olay yerine gelen yetkililer arasına Akçadağ Kaymakamı ve Belediye Başkanı da dahil oldu ve yetkililerden bilgi aldı.
Tanık ifadeleri ve soruşturma
Araçlarına atların çarptığını belirten bazı sürücüler, olay anında neye uğradıklarını anlayamadıklarını, atların aniden araçların önüne çıktığını ifade etti. Olayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.
Kaza, barınak/ahır güvenliği ve karayolu güvenliği arasındaki ilişkiye dair dikkat çekici bir vaka niteliğinde; soruşturma sonuçları, yaşanan can ve mal kaybının nedenlerine dair daha ayrıntılı bilgi sağlayacaktır.
MALATYA'DA BULUNDUKLARI TAVLADAN KAÇAN VE ŞEHİRLERARASI KARAYOLUNA ÇIKAN MİLYONLUK YARIŞ ATLARINA YOLDAN GEÇEN ARAÇLAR ÇARPTI. 3 ARACIN BÜYÜK HASAR ALDIĞI KAZADA 1 KİŞİ YARALANIRKEN, MİLYONLUK TAYLAR TELEF OLDU.