Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Malatya’da korkutan deprem!

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerden de hissedildi. Yetkililer, depremde can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.12.2023 12:05
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 12:05

Malatya’da korkutan deprem!

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.55’te 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin derinliğinin 9,69 kilometre olduğunu duyurdu. Deprem, Malatya’nın yanı sıra Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi çevre illerden de hissedildi.

YETKİLİLERDEN DEPREM AÇIKLAMASI!

Deprem sonrası yetkililer, depremde can ve mal kaybı olmadığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Malatya Doğanşehir’de 4,3 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. Gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah, ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” dedi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı da sosyal medya hesabından, “Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. Doğanşehir ilçemizde yaşanılan 4,3 büyüklüğündeki artçı depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGESİNDE TEDBİRLER ALINDI!

Deprem bölgesinde, AFAD ve ilgili kurumların ekipleri, saha taramaları yaparak, olası hasar ve ihtiyaçları tespit etti. Depremzedeler için gerekli tedbirler alındı. Deprem bölgesine, çadır, battaniye, gıda ve su gibi yardım malzemeleri gönderildi. Depremzedeler, AFAD ve Kızılay ekipleri tarafından desteklendi.