Malatya’da Hekimhan-Kuluncak bağlantı yolunda çalışmalar son aşamada
Proje yerinde incelendi
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yaklaşık 100 milyar liralık yatırımla yapımı süren Hekimhan-Kuluncak bağlantı yolu üzerindeki köprü çalışmalarını yerinde inceledi. İnceleme sırasında proje hakkında bilgi alan Tüfenkci, projenin bölge için taşıdığı öneme vurgu yaptı.
Tüfenkci, «Kuluncak-Hekimhan bağlantı yolu köprüsünde incelemelerde bulunduk. Daha önce inşaat sürecini değerlendirdiğimiz bu projeyle yaklaşık 100 milyar liralık bir yatırımı tamamlamış olacağız. Hekimhan girişi bağlantı yolu viyadüğü bitmiş durumda, işin zor kısmı geride kaldı. 15 kilometrelik yol çalışmaları devam ediyor. İnşallah 2026’da tamamen bitmiş olacak ve hemşerilerimizin hizmetine sunacağız» ifadelerini kullandı.
Yatırımın bölgesel etkileri ve beklentiler
Tüfenkci, bu yatırımın uzun süredir beklenen bir proje olduğunu hatırlatarak, «Kuluncaklı hemşerilerimize verdiğimiz sözün gerçekleştiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma Bakanlığımıza ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum» dedi. Söz konusu teşekkür, projenin devlet kurumları ve saha ekipleri arasındaki koordinasyonla ilerlediğine işaret ediyor.
AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan ise yolun üç bölge için hayati önem taşıdığını belirterek, «Bu yol Hekimhan, Kuluncak ve Hasan Çelebi için yılların ihtiyacıydı. Bağlantı yollarının büyük kısmı tamamlandı. 2026’da yol tamamen hizmete açıldığında bölge halkı daha güvenli, geniş ve konforlu yollara kavuşacak. Başta Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum» diye konuştu.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgesel ulaşım altyapısında beklenen iyileşmeler; seyahat sürelerinde kısalma, trafik güvenliği artışı ve kara yolu bağlantılarında güçlenme gibi etkiler yaratması hedefleniyor. Yerinde inceleme ve yetkili açıklamaları, yatırımın planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini gösteriyor.
Not: Haberde geçen isimler, tarihler ve sayısal veriler orijinal kaynak metinde belirtildiği şekilde korunmuştur.
MALATYA'DA 100 MİLYAR LİRALIK YATIRIMDA SONA DOĞRU