Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadeleyi 7/24 sürdürüyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu il genelinde, özellikle yüksek rakımlı bölgelerde kapanan yolların açılması ve mahsur kalan vatandaşlara yardım için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Yol açma ve kurtarma operasyonları
Ekipler, Karayolları 85. Şube Şefliğine ait araç ve personelin Arapgir ilçesi Gözeli Mahallesi'nde yol açma çalışmaları sırasında karda mahsur kaldığı bilgisi üzerine acil müdahale gerçekleştirdi; mahsur kalan personel ile kara saplanan araç kurtarıldı.
Arguvan ilçesi Hakverdi Mahallesi yolunda olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kalan araçlar da Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından güvenli şekilde kurtarıldı.
Sağlık erişimi sağlandı
Kuluncak ilçesi Göğebakan Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki hasta vatandaşa, ekiplerin yolu ulaşıma açmasının ardından sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Pütürge ilçesi Tepehan Mahallesi Arguça Mezrası'nda rahatsızlanan hasta ise ekiplerin koordineli çalışmasıyla tedavisinin yapılması için 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi.
Süreçteki zorluklar ve vatandaşlara uyarılar
Özellikle ilçe grup yollarında tipi nedeniyle yollar kısa sürede yeniden kapanıyor; ekipler bu nedenle aynı güzergâhlarda tekrar tekrar yol açmak zorunda kalıyor. Çalışmalar 7/24 esasına göre sürdürülüyor. Belediye, vatandaşları zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Belediyenin taahhüdü
Malatya Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarıyla mücadele kapsamında vatandaşların can ve mal güvenliği için sahadaki çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.
MALATYA’DA BÜYÜKŞEHRİN KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR