Malatya 2. Ordu Bölge Bandosu Adıyaman'da konser verdi

Malatya 2. Ordu Bölge Bandosu, Türkiye Petrolleri Kültür Merkezi'nde Adıyaman türkülerine ve marşlara öğrencilerle birlikte coşkulu bir konser verdi.

Yayın Tarihi: 15.04.2026 11:14
Güncelleme Tarihi: 15.04.2026 11:23

Malatya 2. Ordu Bölge Bandosu Adıyaman'da konser verdi

Malatya 2. Ordu Bölge Bandosu Adıyaman'da konser verdi

Konser detayları

Malatya 2. Ordu Bölge Bandosu, Türkiye Petrolleri Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde Adıyaman halkıyla buluştu. Programa katılan vatandaşlar ve öğrenciler, özellikle Adıyaman türkülerine ve marşlara eşlik ederek coşkulu anlar yaşadı. Etkinliğe Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Koro şefliğini Ahmet Kerem Çolak'ın üstlendiği konserde, Adıyaman Türküsü ve İzmir Marşı başta olmak üzere çeşitli eserler icra edildi. Program sonunda öğrenciler de sahneye çıkarak bando eşliğinde şeflik yaptı.

Katılımcı görüşleri ve eğitimsel etkiler

Şehit Fatih Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ahmet Şahin, programı oldukça beğendiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: 'Bugün öğrencilerimizle beraber Malatya Bölge 2. Bando Komutanlığı’nın müthiş gösterisini izledik. Etkinlik çocuklarımızın sanat gelişmelerimize gelişimde büyük katkı sundu. İnşallah bundan sonra etkinliklerin Adıyaman’ımızda, ilimizde artarak devam etmesini diliyoruz. Çok güzel parçalar çaldılar. Milli ve manevi duygularımıza hitap eden parçalardı. Beraber eşlik ettik, beraber söyledik. Çocuklarımızla beraber, onlar da sahneye çıktılar, onlar da bando şefliği yaptılar. Çok güzel bir gün oldu. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz.'

Öğrenciler de etkinlikten keyif aldı. Muhammet Resul Çelik, 'Çok güzel bir gündü benim için, bir anı kalacak benim için. Spontane gelişti zaten, normalde biz çıkmayacaktık. Güzel sanatlardan istediler öğrenci. Biz de çıktık. Benim için çok güzel bir anıydı. Yani çok mutlu oldum. Yani herkes adına da. Öyle yani. Eğlendim, çok eğlendim' dedi.

Öğrencilerden Ecrin Aydın ise, 'Malatya Bando Komutanlık Grubu’nun orkestrasına şeflik yaptım, kısa bir süre de olsa. Bu benim için güzel bir deneyimdi. Konserde evet eğlendim, oldukça eğlendim. Gayet hoşuma gitti, gayet iyi bir deneyimdi. O an hafif heyecanlandım tabii ki. Ve birazcık daha duygulandım bu şerefin bana verilmiş olmasına. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Konser, katılımcılara hem kültürel hem de eğitimsel açıdan katkı sunan bir etkinlik olarak kayda geçti.

TÜRKİYE PETROLLERİ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN KONSERE KATILAN VATANDAŞLAR VE ÖĞRENCİLER...

TÜRKİYE PETROLLERİ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN KONSERE KATILAN VATANDAŞLAR VE ÖĞRENCİLER, ÖZELLİKLE ADIYAMAN TÜRKÜLERİNE VE MARŞLARA EŞLİK EDEREK COŞKULU ANLAR YAŞADI. PROGRAMA TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ MENSUPLARI İLE ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ KATILDI.

KORO ŞEFLİĞİNİ AHMET KEREM ÇOLAK’IN ÜSTLENDİĞİ KONSERDE, "ADIYAMAN TÜRKÜSÜ" VE "İZMİR MARŞI" BAŞTA...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.