Bist 100
10.910,94 1%
DOLAR
32,2 0,05%
EURO
34,98 -0,05%
ALTIN
2.500,72 0,11%

Makamı için Audi A8 kiralatan Ali Erbaş yoğun eleştirildi: O parayla Arapça kursuna gitsin!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, son model Audi A6 markalı makam aracının ihtiyaç üzerine kiralandığını söylerken, eleştiriler yağmur oldu. Gazeteci İsmail Saymaz ise Arapça bilmediği ortaya çıkan Erbaş'a o parayla dil dersi almasını tavsiye etti...

Yayın Tarihi: 01.05.2024 11:39
Güncelleme Tarihi: 01.05.2024 11:39

Makamı için Audi A8 kiralatan Ali Erbaş yoğun eleştirildi: O parayla Arapça kursuna gitsin!

Sık sık lüks harcamalarıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yerli ve milli aracımız Togg’u satıp yerine Alman arabası kiralattırdı. Audi A8 model Alman aracını makam aracı yaptıran Ali Erbaş, gerekçe olarak da yoğun şehir dışı programlarını öne sürdü. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın son model lüks araçları makamında istemesi üzerine toplumsa eleştiriler yükselirken, Erbaş’tan yazılı açıklama geldi. Başkanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, eski model bir araçlarının olduğu ve sıklıkla bozulduğu yer aldı. Ayrıca 2023 yılında verilen Togg aracın da yine makam hizmetlerinde kullanıldığı, A8 model Audi’nin ise “ihtiyaç dahilinde” kiralandığı vurgulandı. İşte Başkanlık’tan gelen o açıklama: 

diyanet işleri

İsmail Saymaz: O parayla Arapça öğrenseydi! 

Önceki dönemde de lüks makam araçlarıyla sık sık gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıl sonra gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde yer almıştı. Irak’ta bir gazetecinin sorusunu yanıtlayamayan Erbaş, tercümandan faydalanmıştı. Böylelikle biyografisinde çok iyi derecede Arapça ve Fransızca bildiği yazan Erbaş’ın Arapça bilmediği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine İsmail Saymaz ise bugün bahsi geçen Audi araçla ilgili eleştiride bulundu. Ali Erbaş’la ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım: 

“Ali Erbaş, Audi A8 kiralayacağına o parayla Arapça kursuna gitsin.”