İstanbul Taksim Camii İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı, Ramazan ayına günler kala cami ve çevresindeki tüm hazırlıkları tamamladığını duyurdu. Temilik çalışmaları tamamlanırken, cami gül suyuyla yıkandı ve mahyalar da asıldı.
Beyoğlu Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının yanı sıra Taksim Camii ve Külliyesi’nde ay boyunca yapılacak olan etkinlikler de planlandı.
Çeşitli sergi ve etkinlikler düzenlendi!
Öte yandan Vakfın Genel Müdürü Muhammet Furkan Gümüş de çeşitli açıklamalar yaptı. Çalışmalar kapsamında camiye “La ilahe illallah” yazılı dijital mahya asıldığını aktaran Gümüş, vakfın aşevinin Ramazan boyunca iftar yemeği dağıtacağını kaydetti.
Ramazan ayı boyunca teravih namazlarının ve sohbet programlarının olacağını kaydeden Gümüş, Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nin de açık olacağını ekledi. “Güzel Ahlak” isimli bir hat sergisinin açılacağını bildiren Gümüş, Albaraka Türk Uluslararası 6. Hat Yarışması’nın eserlerinin de sergileneceğini kaydetti.
700 çocuğa hediye verilecek!
Son olarak vakfın Genel Müdürü Gümüş, 10 Mart Pazar günü Beyoğlu’nda yaşayan 700 yetim çocuğa hediyelerin verileceğini de aktardı. Hediyelerin verileceği programın ise Beyoğlu Kaymakamlığı, Beyoğlu Belediyesi ve İlçe Müftülüğünün koordinasyonunda gerçekleşeceğini ekleyerek sözlerini bitirdi.