DOLAR
42,84 -0,02%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.169,54 -0,03%
BITCOIN
3.749.757,09 0,03%

Mahşer-i Cümbüş, Denizli'de doğaçlama tecrübelerini paylaştı

Mahşer-i Cümbüş üyeleri, Denizli Gençlik Merkezi'nde doğaçlama tiyatro ve tiyatro sporu deneyimlerini paylaştı; genç oyuncular ustalardan teknikler öğrendi.

Yayın Tarihi: 25.12.2025 13:21
Güncelleme Tarihi: 25.12.2025 13:21

Mahşer-i Cümbüş, Denizli'de doğaçlama tecrübelerini paylaştı

Mahşer-i Cümbüş, Denizli'de doğaçlama tecrübelerini aktardı

Etkinlik ve katılımcılar

Mahşer-i Cümbüş ekibi, Denizli Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte doğaçlama tiyatro ve tiyatro sporu üzerine tecrübelerini paylaştı. Söyleşiye, yerel genç oyuncular ve Pi Comedia Tiyatro Grubu üyeleri katıldı.

Grubun geçmişi

Mahşer-i Cümbüş, 2001 yılında Ankara Üniversitesi DTCF'de kuruldu. Grup, Türkiye'de modern doğaçlama tiyatronun öncülerinden sayılıyor ve geleneksel meddah ve orta oyunu gibi doğaçlama öğelerini modern sahnelemenin örneklerini veriyor. Ayrıca ekip, Türkiye'de tiyatro sporu kavramını sahneye taşıyan ilk gruplardan biri olma niteliğine sahip; sahne deneyimleri 25 yılı aşkın bir geçmişe dayanıyor.

Söyleşi ve değerlendirmeler

Etkinlikte Pi Comedia Tiyatro Grubu yönetmeni ve Denizli Gençlik Merkezi tiyatro eğitmeni Hıdır Öğünç ile Mahşer-i Cümbüş üyeleri bir araya geldi. Genç oyuncular, ustalardan doğaçlama tekniklerinin inceliklerini dinleme ve uygulama fırsatı buldu.

Yiğit Arı, ekibin 25 yıllık serüvenini değerlendirirken, "Türk tiyatro tarihine bir tür hediye ettik" sözlerini kullandı ve grubun türün doğuşu ve yaygınlaşmasındaki rolüne vurgu yaptı.

Özlem Türay ise doğaçlamanın günümüzün interaktif iletişim tarzına uygunluğuna dikkat çekti ve doğaçlamanın çağdaş sahne pratiklerindeki yerini ele aldı.

Etkinlik, Denizli'de doğaçlamaya yönelik ilginin sürdüğünü gösterdi ve yerel oyuncular için uygulamalı öğrenme imkânı sağladı.

TÜRKİYE'NİN İLK VE EN UZUN SOLUKLU DOĞAÇLAMA TİYATRO TOPLULUKLARINDAN MAHŞER-İ CÜMBÜŞ EKİBİ...

TÜRKİYE'NİN İLK VE EN UZUN SOLUKLU DOĞAÇLAMA TİYATRO TOPLULUKLARINDAN MAHŞER-İ CÜMBÜŞ EKİBİ, DENİZLİ GENÇLİK MERKEZİ'NDE DOĞAÇLAMA TİYATRO VE TİYATRO SPORU ÜZERİNE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI.

TÜRKİYE'NİN İLK VE EN UZUN SOLUKLU DOĞAÇLAMA TİYATRO TOPLULUKLARINDAN MAHŞER-İ CÜMBÜŞ EKİBİ...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.