Maher Zain İstanbul'da Ramazan Konseri Düzenledi
Lübnan doğumlu İsveçli müzisyen Maher Zain, İstanbul'da Ramazan ayının ruhunu yansıtan ilahilerini seslendirdi. Konser, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda gerçekleşti ve Zain, etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş ve Ankara'nın ardından İstanbul'da konser vermekten büyük heyecan duyduğunu belirtti.
Türkçe Eserler ile Dolu Bir Repertuvar
Zain, Türkiye'deki hayranlarına büyük bir sevgi beslediğini ifade ederken, onlardan Türkçe aksanı hakkında övgüler aldığını söyledi. Konseri için hazırladığı repertuvarda Türkçe eserlerin de yer aldığını aktardı.
Yeni Şarkının Hikayesi
Zain, Harris J ile birlikte söyledikleri yeni eserleri "Qalbi Fil Madinah"'ın ortaya çıkış sürecini anlatarak, şarkının birkaç saat içinde hazırlandığını belirtti. Zain, "O an sadece 'subhanallah' dedik ve eser ortaya çıktı. Şarkıyı kaydetmek için biraz zaman harcadık ama tamamen beklediğimiz şekilde oldu." dedi.
Ramazan'ı Türkiye'de Hissetmek
Ünlü müzisyen, Ramazan ayının Türkiye'de farklı bir şekilde yaşandığını ifade etti. Zain, "Müslüman ülkelerde ramazanı görürsün, hissedersin. İsveç'te bunu göremezsin; ancak ailenin yanına gittiğinde ramazanın geldiğini hissedersin. Ama burada, gittiğiniz her yerde ramazanı hissediyorsunuz." şeklinde konuştu.
Filistin'e Duyarlılık ve Türkiye'ye Teşekkür
Zain, Türkiye’nin Filistin konusundaki duyarlılığından dolayı duygulu olduğunu belirterek, "Yılbaşı gecesi, herkes kutlama yaparken Türkiye büyük bir gösteri ve yürüyüş düzenledi. Bu çok önemli bir olay ve gurur duyuyorum." dedi.
Finalde Türk İzleyicilere Mesaj
Konserin sonunda Türk izleyicilere seslenerek, "Desteğiniz için hepinize teşekkür ederim ve Türkiye'yi çok seviyorum." sözlerini iletti. Yaklaşık 90 dakika süren konser boyunca, Maher Zain ve ekibi, "O Sensin Ki", "Nerdesin", "Insha Allah", "Assalamu Alayka", "Assubhu Bada", "Huwa Ahmadun", "Radhitu Billahi Rabba", "Ya Habiba Ya Falastin" gibi Türkçe, İngilizce ve Arapça şarkılardan oluşan bir performans sergiledi.
Lübnan doğumlu İsveçli müzisyen Maher Zain, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda sevenleriyle buluştu.
Lübnan doğumlu İsveçli müzisyen Maher Zain, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda sevenleriyle buluştu.