Macron'dan Netanyahu'ya Yanıt: 'Sözlerim Çarpıtıldı'

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Netanyahu'nun söylenenleri çarpıttığını savundu ve gazetecilere temkinli olma çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 14:39
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 14:39

Macron'dan Netanyahu'ya Yanıt: 'Sözlerim Çarpıtıldı'

Macron, Beyaz Saray’a Sözlerinin Çarpıtıldığını İddia Etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik sözlerinin yanlış yorumlandığını öne sürdü. Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği Zirvesi sonrası basın toplantısında, Netanyahu’ya yönelik yaptığı açıklamaların bağlamından koparılarak aktarıldığını belirtti.

Kabine Toplantısında Yaşananlar

Macron, kabine toplantısında dile getirdiği ifadelerin Fransa Hükümet Sözcüsü Maud Bregeon tarafından kamuoyuna sunulduğunu aktararak, toplantıya katılan bakanların "profesyonellik eksikliği" sergilediklerini vurguladı. Ayrıca, toplantıya katılanların, duydukları bilgileri yanlış, eksik veya bağlamdan çıkararak yaymak suretiyle hatalı bir yaklaşım içerisinde olduklarını dile getirdi.

Medya Üzerine Açıklamaları

Macron, gazetecilere yönelik yaptığı uyarıda, söylediklerinin düzgün bir şekilde aktarılmasını sağlamak adına temkinli olmaları gerektiğini belirtti. "Eğer aktarılan sözler, kısaltılmış ya da çarpıtılmışsa, basın toplantısının ve soruların bir anlamı kalmaz," dedi.

Gazetecilerden Tepki

Cumhurbaşkanlığı Basın Derneği, Macron'un basına yönelik eleştirilerine X platformunda bir açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada, gazetecilerin görevlerinin sadece resmi açıklamaları tekrarlamak olmadığı ifade edilerek, "Gazeteciliği tanımlamak, cumhurbaşkanının yetkisi olamaz," şeklinde bir açıklama yapıldı.

İsrail'in Üzerindeki Tartışmalar

Macron'un kabine toplantısında, "Bay Netanyahu, ülkesinin Birleşmiş Milletler kararıyla kurulduğunu unutmamalı" dediği bildirildi. Ancak, İsrail Başbakanlık Ofisi, Macron'un bu sözlerine yazılı bir açıklama ile yanıt vererek, "Fransa Cumhurbaşkanına hatırlatmak isteriz ki; İsrail Devleti, Birleşmiş Milletler kararı ile değil, Bağımsızlık Savaşı'nda kahramanca mücadele eden savaşçıların fedakarlıklarıyla kurulmuştur. Bu savaşçıların pek çoğu Holokost'tan sonrasını kurtulmuş olanlardır," ifadelerini kullandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı