Maç sonucunu etkilediği iddiasıyla soruşturulan 4 takım için geri sayım başladı
Kocaeli'de Süper Amatör Lig'e yükselecek takımı belirleyecek 1. Amatör Küme play-off maçlarında, aynı anda oynanan karşılaşmalardaki anlık skor bilgilerine bağlı hareket ederek müsabekenin sonucunu etkileme iddiasıyla soruşturulan 4 takım hakkında süreç son aşamaya geldi.
Soruşturmanın seyrine ilişkin gelişme
Etik Kurulu tarafından Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na (AFDK) gönderilen dosyada, Tavşancılspor takım kaptanı Müslüm Altın'ın sözlü savunma talebi kabul edildi. AFDK, futbolcuyu 16 Temmuz Perşembe saat 14.30'da Ankara'ya davet etti. Müslüm Altın, maçla ilgili delilleriyle birlikte sözlü savunma yapacak ve kurul daha sonra 4 takım ile müsabakalar hakkında kararını açıklayacak.
Yaklaşık 7 ay süren soruşturmada tüm sporculardan ve yöneticilerden yazılı savunmalar alındı; hakem ve gözlemci raporları ile görüntüler Etik Kurulu incelemesinin ardından AFDK'ya intikal etti.
Olayların kronolojisi
Tavşancıl ile Uzuntarla Belediyespor maçında Tavşancıl 2-0 öndeyken diğer sahada Çerkeşli ile Bekirpaşa Başaran karşılaşması 1-1 olarak devam ediyordu. Bu skor kombinasyonu Tavşancıl'ı Süper Amatör Lig'e çıkarıyordu. Çerkeşli, Bekirpaşa karşısında 90+4. dakikada 2-1 öne geçti; bu gelişme Derince'deki maçta etkili oldu.
Ardından Uzuntarla 90+5 ile 90+7. dakikalar arasında üç gol bularak 3-2 öne geçti ve Uzuntarla'nın yükselmesi ihtimali ortaya çıktı. Bu kez Bekirpaşa Başaran 90+8'de skoru 2-2 yaptı; bu haber diğer maça yansıdı ve Tavşancılspor üst üste iki gol bularak 4-3'lük üstünlüğü sağladı. Son dakikada Çerkeşli 90+10. dakikada yeniden 3-2'yi yakalayarak karşılaşmayı tamamladı. Nihai sonuçlara göre gruptan çıkan takım averajla Çerkeşlispor oldu.
Sonraki adım
AFDK, Müslüm Altın'ın sözlü savunmasının ardından dosyada yer alan delilleri ve önceki savunmaları değerlendirecek; kurulun kararı, ilgili takımların ceza alıp almayacağını veya masumiyetlerini belirleyecek şekilde şekillenecek.
KOCAELİ’DE ÜST LİGE ÇIKACAK TAKIMIN BELİRLENMESİ İÇİN AYNI ANDA OYNANAN 2 MAÇTA, RAKİPLERİN ANLIK DURUMUNA GÖRE MAÇIN SKORUNU DEĞİŞTİRECEK ŞEKİLDE SAHADA HAREKET EDEN 4 TAKIMLA İLGİLİ SORUŞTURMADA SON SÖZÜ AFDK SÖYLEYECEK. TAVŞANCILSPOR’UN TAKIM KAPTANI MÜSLÜM ALTIN’IN SÖZLÜ SAVUNMA TALEBİNİ KABUL EDEN KURUL, PERŞEMBE GÜNÜ DELİLLERİYLE BİRLİKTE DENEYİMLİ OYUNCUYU DİNLEYECEK VE KARARINI VERECEK.