İngiltere Futbol Federasyonu (FA), Liverpool Teknik Direktörü Arne Slot’a iki maç men cezası verdi. FA tarafından yapılan açıklamada, Everton ile 2-2 berabere biten maçın ardından çıkan olayların detayları paylaşıldı.
Maçtaki sonuç sonrasında, Slot’un hakemlere karşı uygunsuz hareketleri ve hakareti nedeniyle toplamda iki maç men cezası ile 70 bin sterlin para cezasına çarptırıldığı belirtildi. Aynı gerekçelerle Slot'un yardımcı antrenörü Sipke Hulshoff da iki maç men cezası aldı.
Bu karar sonucu, Arne Slot, Newcastle United ve Southampton maçlarında takımının başında olamayacak.
Goodison Park’ta 12 Şubat’ta oynanan derbide, Evertonlı futbolcu James Tarkowski’nin 90+8. dakikada attığı golle karşılaşmanın 2-2 sona erdiği, maçı takiben Slot'un, hakem Michael Oliver’a itirazda bulunduğu için kırmızı kart gördüğü vurgulandı.