Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Lise öğrencisine kesintisiz destek! Başvurana Mart ayında ödenecek

Öğrencilere sağlanan desteklerin ardı arkası kesilmiyor. Hükümetin yanı sıra belediyelerden de çeşitli destekler sunuluyor.

Yayın Tarihi: 29.02.2024 12:57
Güncelleme Tarihi: 29.02.2024 12:57

Lise öğrencisine kesintisiz destek! Başvurana Mart ayında ödenecek

Hükümet tarafından toplum nezdinde dezavantajlı olarak kesimin refahını sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılama adına bir çok destek sağlanıyor. Özellikle de çocukların hayatına etki edecek destekler, öğretim hayatını kolay geçirmelerini ve iş hayatına atılmalarını sağlayan bu dönemde yükselmeleri konusunda motive sağlamayı hedefliyor. Çocuk yardımı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı desteklere istinaden belediyeler de, okuyan çocuklara burs ya da düzenli destek ödemesi sağlıyor. Özellikle de seçim senesi olması sebebiyle sunulan destek kalemlerinde de artış olduğu gözlemlenmiş bulunuyor.

tl

Amasra Belediyesi de okuyan çocuklara burs imkanı açıklarken bu kapsamda düzenli olarak bin lira destek sağlayacaklarını belirtmiş bulunuyor. Amasra Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan ve dar gelirli belgesi bulunan hanelerde yaşayan ve lisede okuyan çocuklara bin lira destek ödemesi için başvuruların başladığı belirtilirken, ödemelerin ise hemen Mart ayında yapılacağı da açıklanmış bulunuyor

AMASRA BELEDİYESİ ÖĞRENCİ DESTEĞİ

Amasra Belediyesi tarafından başlatılan destek programından sadece dar gelirli hanelerde bulunan ve lise dengi okullarda okuyan öğrencilerin faydalanacağı belirtilirken, öğrenmeye elverişli bir ortam hazırlanması planlanıyor.

TL

BELEDİYE DESTEĞİ BAŞVURULARI

Amasra Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan öğrencilere sunulacak olan bin lira destekten faydalanmak için, belediyeye bağlı olan sosyal yardımlaşma şubelerine başvuru yapmak ve istenen belgeleri sunmak yeterli olacak. Yapılan başvuruların değerlendirilmesi adına işleyecek olan sürecin akabinde hak sahibi olmayı kazanan öğrenciye anında bin lira destek ödemesi tamamlanacak.