Ligde dar farkla galip gelen Antalyaspor, Bolu'da kritik üç puanı aldı

Trendyol 1. Lig 9. haftasında Antalyaspor, Bolu Atatürk Stadyumu'nda Boluspor'u 1-0 mağlup etti; hocalar maçın taktik, hücum ve kondisyon boyutlarını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 10.10.2026 16:52
Güncelleme Tarihi: 10.10.2026 16:54

Ligde dar farkla galip gelen Antalyaspor, Bolu'da kritik üç puanı aldı

maç özeti:

Trendyol 1. Lig 9. haftasında Bolu Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Antalyaspor, konuk ekip olarak Boluspor'u 1-0 mağlup etti. Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik sorumluları mücadeleyi ve takımlarının eksik-güçlü yanlarını değerlendirdi. Karşılaşma skoru sade olsa da iki takımın oyun tercihleri, fiziksel koşulları ve final paslarındaki tercihleri toplantıda öne çıkan başlıklar oldu.

osman özköylü: oyunumuz galibiyete yetti:

Antalyaspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, alınan galibiyetin önemine vurgu yaparak, "Bugün önemli bir galibiyetti. Çünkü son haftalardaki kazanılan maçların devamını getirmek, üst sıralara doğru çıkabilmek adına bizim adımıza kazanılması gereken bir maçtı" dedi. Özköylü, rakibin hoca değişikliğinden sonra artan enerjisine dikkat çekti ve Boluspor'un iyi savunma yaptığını, kendilerinin ise daha üretken olması gerektiğini belirtti.

Teknik adam, özellikle ilk yarıda topu üçüncü bölgeye daha fazla götürme gereksinimini ve ceza sahası içi etkinliğini vurguladı. Özköylü, geçmişten gelen alışkanlıkların oyunu zaman zaman sekteye uğrattığını; aceleci final paslarının ve top kayıplarının maçı zorlaştırdığını ifade etti. Ayrıca sıcak havanın yorucu etkisi nedeniyle top kayıplarının geri kazanımının güçleştiğini, buna rağmen oyuncu kalitesinin galibiyeti getirdiğini söyledi: "Bizim istediklerimizi çocuklar yapmaya çalışıyor, evet ama bir yerde, tam önemli yerde kopuyor."

yiğit yılmazer: boluspor için sorumluluk ve umut mesajı:

Boluspor Teknik Sorumlusu Yiğit Yılmazer ise takımının maç boyunca oyunun içinde kaldığını ve gol için birçok fırsat denediklerini belirtti. "90 dakika boyunca Boluspor’un maçın içinde kaldığını düşünüyoruz. Maçı lehimize çevirmek adına birçok fırsat oluşturmaya çalıştık" sözleriyle takımın mücadeleci profilini ön plana çıkardı.

Yılmazer, saha içi organizasyonda parselizasyon ve ikinci toplara yakın kalma konusunda eksiklikler olduğunu; orta sahada ve ikinci bölgede sertlik artırılması gerektiğini kabul etti. Gol için daha fazla sorumluluk alınmasının zorunlu olduğunu vurgulayan teknik sorumlu, milli arada bu konular üzerinde çalışıp, arka arkaya gelecek Ümraniye ve Iğdır maçlarının kritik olduğunu söyledi: "Bu maçlarda puan ve puanlar alarak Boluspor halkını, seyircimizi sizleri sevindirmek istiyoruz."

Genel çizgide her iki teknik sorumlu da takım disiplininin, kondisyon yönetiminin ve hücum organizasyonlarının önümüzdeki süreçte belirleyici olacağını vurguladı. Antalyaspor için üç puan moral sağlarken, Boluspor için kısa vadede düzeltilmesi gereken alanlar netleşti.

ANTALYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ OSMAN ÖZKÖYLÜ

ANTALYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ OSMAN ÖZKÖYLÜ

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.