Laleli’ye 550 kişilik sosyal tesis geliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Laleli Mahallesi'ne 550 kişilik, çocuk oyun alanlı ve yürüyüş parkına bağlantılı modern sosyal tesis inşa edecek.

Yayın Tarihi: 02.07.2026 16:47
Güncelleme Tarihi: 02.07.2026 16:47

Laleli’ye 550 kişilik sosyal tesis geliyor

Laleli’ye 550 kişilik sosyal tesis geliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ilçesi Laleli Mahallesi’nde bölgenin sosyal yaşamını güçlendirecek yeni bir tesis yapıyor. Proje ve tasarım çalışmaları tamamlanan yapı için uygulama projelerine yönelik hazırlıklar sürüyor.

Projenin kapsamı ve kapasite

Eski yapı, taşıyıcı sistemindeki sorunlar ile niteliksiz ve izinsiz eklentiler nedeniyle kaldırıldı. Yerine inşa edilecek tesis, bodrum ve zemin katlardan oluşacak ve yaklaşık 1.485 metrekare kapalı ile 450 metrekare açık kullanım alanına sahip olacak. Tesisin 350 kişilik kapalı alanı ile bahçe dahil toplam 550 kişiyi ağırlayabileceği belirtiliyor.

Çocuklar ve aileler ön planda

Proje kapsamında bahçede çocuk oyun alanları, amfi düzeninde serbest oturma alanları ve içecek servis noktaları planlandı. Hem açık hem kapalı mekânlarda çocuk kullanım alanları oluşturularak çocuklu ailelerin ihtiyaçları gözetildi. Geniş oturma düzenleriyle tesisin ailelerin ve ziyaretçilerin bir araya geleceği bir buluşma noktası olması hedefleniyor.

Erişim ve tasarım anlayışı

Parsel içerisinden geçen mevcut yaya aksı korunarak Laleli Yürüyüş Parkı’na bağlantı sürdürülecek; böylece vatandaşların kesintisiz erişimi sağlanacak. İç mekân tasarımında ferahlık, işlevsellik ve kullanıcı konforu ön plana alındı. Mimari ve peyzaj düzenlemeleriyle tesisin mahallenin sosyal yaşamına katkı sağlayacak nitelikli bir buluşma noktası olması amaçlanıyor.

Uygulama ve yerel yetkililerin değerlendirmesi

Uygulama projelerinin tamamlanmasının ardından Laleli Sosyal Tesisi’nin kısa süre içerisinde yapımına başlanması planlanıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, projenin kent geneli sosyal yaşam alanlarını artırmaya dönük yatırımların bir parçası olduğunu vurgulayarak, 'Manisa’nın her ilçesinde ve mahallesinde vatandaşlarımızın güvenle vakit geçirebileceği, aileleriyle bir araya gelebileceği sosyal alanları artırmayı önemsiyoruz. Laleli Mahallemize kazandıracağımız bu tesis de çocuklarımızdan gençlerimize, kadınlarımızdan büyüklerimize kadar her kesimin faydalanabileceği modern bir yaşam alanı olacak. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını önceleyen, yaşam kalitesini artıran projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.' dedi.

Not: Haberde geçen özel isimler, alan ölçüleri ve kapasite bilgiler haber kaynağındaki ifadelerle korunmuştur.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YUNUSEMRE İLÇESİ LALELİ MAHALLESİ'NE MODERN SOSYAL TESİS KAZANDIRMAK...

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YUNUSEMRE İLÇESİ LALELİ MAHALLESİ'NE MODERN SOSYAL TESİS KAZANDIRMAK İÇİN DÜĞMEYE BASTI. PROJE VE TASARIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANAN, 550 KİŞİLİK KAPASİTEYE SAHİP TESİS; ÇOCUK OYUN ALANLARI, SOSYAL YAŞAM ALANLARI VE YÜRÜYÜŞ PARKINA BAĞLANTISIYLA MAHALLENİN YENİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YUNUSEMRE İLÇESİ LALELİ MAHALLESİ'NE MODERN SOSYAL TESİS KAZANDIRMAK...

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.