Kuyu Operasyonları: 91 Şüpheli Tutuklandı

İçişleri Bakanı, organize suç örgütlerine yönelik Kuyu operasyonlarında 91 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 10:46
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 10:46

Kuyu Operasyonları: 91 Şüpheli Tutuklandı

Kuyu Operasyonları Başarıyla Tamamlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzenlenen "Kuyu-34" ve "Kuyu-35" operasiyonları ile ilgili bilgiler paylaştı. Bu operasyonlar, 6 farklı ilde toplam 6 ayrı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirildi.

Organize Suç Örgütlerine Darbe

Yerlikaya'nın açıklamasına göre, operasyonlar Kahramanmaraş, Mersin, Denizli, Antalya, Gaziantep ve İstanbul illerinde gerçekleştirildi. İşte suç örgütlerinin elebaşıları:

  • Kahramanmaraş: Muhammed Kaya
  • Mersin: Hasan Sağsız
  • Denizli: Niyazi Dönmez
  • Antalya: Mustafa Akel
  • Gaziantep: Ümit Öge
  • İstanbul: Turgut Yalçın

Tutuklama ve Elde Edilen Deliller

Operasyonlar sonucunda 115 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 91'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 24 kişi hakkında ise adi kontrol kararı verildi. Bakan Yerlikaya, yapılan operasyona ilişkin şu mesajı verdi:

"Organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşmeye devam ediyorlar. Halkımız bize güveniyor, bize inanıyor. Hangi büyüklükte olursa olsun suç örgütlerini çökertmeye devam edeceğiz."

Ele Geçirilen Malzemeler

Yürütülen operasyonlar süresince 9 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız tüfek, 7 kesici delici alet ile birlikte çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve çok sayıda POS cihazı, telefon ve SIM kart da ele geçirildi.

Koordinasyon ve Destek

Yerlikaya, bu organizasyonların koordinasyonunu sağlayan cumhuriyet başsavcılıkları ve çalışmalarını yürüten polis ekiplerine de teşekkür etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı