Kuyu-28 Operasyonu: 160 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kuyu-28 operasyonlarında 160 kişinin yakalandığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 11:00
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 11:00

Kuyu-28 Operasyonu: 160 Şüpheli Yakalandı

Kuyu-28 Operasyonu Başarıyla Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 58 ilde tefecilere, dolandırıcılara ve mali suç örgütlerine yönelik düzenlenen Kuyu-28 operasyonlarında 160 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Operasyonun Detayları

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlükleri ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen operasyonlar sonucu 58 ilde, özellikle İstanbul, İzmir ve Manisa gibi büyük şehirlerde düzenlenen operasyonların detaylarını paylaştı.

Suçlamalar ve Sonuçlar

Yerlikaya, yakalanan şüphelilerin tefecilik, kamu kurumlarına karşı nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet gibi suçlarla ilişkili olduğunu ifade etti.

Emniyet Gücüne Teşekkür

Bakan Yerlikaya, başarılı operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini kutlayarak, organize suç örgütleri ve çetelere karşı mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı