Kütahya’de görünmesi için bırakılan kedi: başı ve ayakları kesilmiş halde bulundu
Yunusemre Mahallesi'ndeki bir apartman önünde, sokak kedilerini besleyen ailenin baktığı bir kedi ölü olarak bulundu. Kedinin başı ve ayaklarının kesilmiş olması, mahallede şok etkisi yarattı. Olayı fark eden aile, kedinin özellikle kendilerinin görebileceği bir noktaya konulduğunu belirtti.
Olayın ayrıntıları:
Kediyi ilk fark eden isim, işe giderken bahçe kapısından geçen Nurten Kavgacı oldu. İlk anda saldırgan bir köpek tarafından parçalanmış olabileceğini düşündüğünü anlatan Nurten Kavgacı, yakından baktığında kedinin yalnızca gövdesinin kaldığını, başı ve ayaklarının olmadığını gördüğünü söyledi. Kedinin yaklaşık 13 yıldır aynı apartmanda yaşadığı ve Şükran Kavgacı tarafından beslendiği öğrenildi.
Aile, Şükran Kavgacı'nın kendi imkanlarıyla çok sayıda kediyi kısırlaştırdığını, düzenli olarak mama ve su verdiğini ve hayvanlara uzun süredir sahip çıktığını vurguladı. Kavgacı, kedinin gece mama verildikten sonra sabaha kadar orada olmadığını, sabah yengenin ve abinin kediyi görünce kaldırdığını, fakat fotoğraflarına bile bakamadığını belirtti. Aile, kedinin çöpe atılmadığına, bilinçli olarak görülecek bir yere bırakıldığına dikkat çekti ve sorumluların bulunmasını istedi.
Polis incelemesi ve mahalle tepkisi:
Olay sonrası polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Aile, yetkililerin kamera kayıtlarını kontrol edeceklerini ilettiğini ve mahalle sakinlerinin de olaydan üzüntü duyduğunu aktardı. Kavgacı, mahallede hayvanlara yardım için gece gözetim yaptığını ve böyle bir saldırının kendisine de yapılabileceğinden endişe duyduğunu ifade etti.
İnceleme başlatıldığı belirtilirken, mahalle sakinleri ve hayvanseverler olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
ŞÜKRAN KAVGACI