Kütahya'da ahilik geleneği mehter ve türbe ziyaretiyle yaşatıldı

Kütahya'da Ahilik Haftası etkinliğinde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlanıp cuma namazı sonrası pilav ve tatlı ikramı, mehteran gösterisi ve türbe ziyareti yapıldı.

Yayın Tarihi: 18.09.2026 20:18
Güncelleme Tarihi: 18.09.2026 20:19

Kütahya'da ahilik geleneği mehter ve türbe ziyaretiyle yaşatıldı

Kütahya'da Ahilik Haftası programı gerçekleştirildi

Kütahya'da düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri, Ahi Evran Camii'nde okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, cuma namazının ardından sunulan Ahilik pilavı ve tatlı ikramı ile devam etti. Gün içinde mehteran gösterisi yapıldı ve katılımcılar Ahi Evran Türbesi'ni ziyaret etti.

Program akışı ve katılımcılar:

Etkinliğe, Kütahya Vali Yardımcısı Harun Kazez, AK Parti Kütahya milletvekilleri Mehmet Demir ve İsmail Çağlar Bayırcı, Belediye Başkanvekili Himmet Sarıyar ile il protokolü katıldı. Sabahtilaveti ve cuma namazı sonrasındaki ikramların yanı sıra mehteran konseri, programın kültürel boyutunu öne çıkardı. Ziyaretçiler topluca Ahi Evran Türbesi'ne giderek anma gerçekleştirildi.

Yetkililerin vurguları:

Belediye Başkanvekili Himmet Sarıyar, Ahiliğin sadece bir esnaf teşkilatlanması olmadığını belirterek, bu kültürün özünde dürüstlük, helal kazanç, alın terine saygı ve dayanışma bulunduğunu dile getirdi. Sarıyar, Ahilik anlayışının günümüzde de önemini koruduğunu vurguladı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir etkinlikteki konuşmasında, 35 yıldır esnaflık yaptığını ve 7 yıldır Tavşanlı'nın ahi babası olduğunu belirterek, Ahilik kültürünün Kütahya esnafı arasında temel değerlerden biri olduğunu kaydetti. Vali Yardımcısı Harun Kazez ise Ahiliğin yüzyıllardır aktarılan bir kültür olduğunu, Kütahya'nın çini ve seramik başta olmak üzere esnaf ve sanatkârlık alanında önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, kültürün gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.

Program, mehteran gösterisi ve Ahi Evran Türbesi ziyaretiyle sona erdi; etkinlik, Ahilik değerlerinin hatırlanmasına ve kentteki esnaf-toplum ilişkilerinin güçlendirilmesine katkı sağladı.

KATILIMCILAR VE PROTOTOKOL

KATILIMCILAR VE PROTOTOKOL

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.