Kuşun hattaki çarpışması Bolu'nun ormanında yangına yol açtı

Bolu'nun Karataş köyünde yüksek gerilim hattına çarpan kuşun düştüğü kuru otlarda çıkan yangın, köylülerin ve ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Yayın Tarihi: 06.09.2026 18:49
Güncelleme Tarihi: 06.09.2026 18:55

Kuşun hattaki çarpışması Bolu'nun ormanında yangına yol açtı

Olayın gelişimi:

Bolu'nun Karataş köyünde bulunan yüksek gerilim hattında akıma kapılan bir kuşun ormanlık alana düşmesi sonucu yangın çıktı. Kuşun düştüğü noktada bulunan kuru otlar ve bitki örtüsü kısa sürede tutuşarak alevler yükseltti. Bölgeden yükselen dumanları fark eden köylüler durumu yetkililere bildirdi ve yangına ilk müdahaleyi su tankerleriyle kendileri gerçekleştirdi.

Olayla ilgili edinilen bilgilerde yangının başladığı noktanın hat yakınında olduğu, kıvılcımın kuru zeminle temas etmesiyle yangının hızla yayıldığı belirtildi.

Müdahale ve soğutma çalışmaları:

İhbarın ardından bölgeye itfaiye ekipleri ile İlçe Orman İşletme Şefliği’ne bağlı arazözler sevk edildi. Ekiplerin koordineli müdahalesi ve köylülerin ilk anlarda sağladığı su takviyesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı ve söndürüldü.

Yangının söndürülmesinin ardından ekipler, yangının tekrar alevlenmesini önlemek için bölgede kapsamlı bir soğutma çalışması yürüttü. Olayda can kaybı veya yaralanma bildirilmediği, yangının büyümeden müdahale sayesinde kontrol altına alındığı aktarıldı.

BOLU’NUN KARATAŞ KÖYÜ’NDE YÜKSEK GERİLİM HATTINDA AKIMA KAPILARAK ORMANLIK ALANA DÜŞEN KUŞUN NEDEN...

BOLU’NUN KARATAŞ KÖYÜ’NDE YÜKSEK GERİLİM HATTINDA AKIMA KAPILARAK ORMANLIK ALANA DÜŞEN KUŞUN NEDEN OLDUĞU YANGIN, EKİPLERİN MÜDAHALESİYLE SÖNDÜRÜLDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.