Kuşadası Ticaret Odası'nda 'İş Yerinde Duygusal Zeka ve İletişim' eğitimi
Kuşadası Ticaret Odası'nın düzenlediği eğitimler kapsamında, kurumsal gelişimde çalışanlar için kritik öneme sahip olan İş Yerinde Duygusal Zeka ve İletişim konusu ele alındı. Eğitim, kurum çalışanlarının günlük iş yaşamında daha etkin ve verimli olmasını hedefleyen uygulamalı içerikler barındırdı.
Duygusal Zeka oturumu
Eğitim Danışmanı Güven Bakırtaş tarafından verilen oturumda, iş dünyasında başarının yalnızca teknik yetkinliklerle değil; insanların duygularını tanıma, yönetme, empati kurma ve etkili iletişim becerileriyle de bağlantılı olduğu vurgulandı. Eğitimde, etkili iletişim, sosyal farkındalık, problem çözme, liderlik ve motivasyon gibi alanlarda duygusal zekanın sağladığı faydalar detaylandırıldı.
İnteraktif olarak gerçekleştirilen oturumda katılımcılara günlük iş uygulamalarına yönelik pratik yaklaşımlar ve davranışsal teknikler aktarıldı; bu sayede duygusal zekâsı yüksek çalışanların iş ortamında daha başarılı olduklarına dikkat çekildi.
Satış ve pazarlama eğitimi
Kuşadası Ticaret Odası Eğitim Salonunda gerçekleştirilen diğer oturumda Ebru Tunç liderliğinde satış ve pazarlama ilişkisine odaklanıldı. Katılımcılar, satış terimleri, pazarlama–satış ilişkisi, ürün odaklı yaklaşım ile sosyal medyanın satıştaki etkisi konularında bilgi aldı.
Eğitimde ayrıca profesyonel satışın adımları, müşteriyi doğru analiz etme, ihtiyaç belirleme teknikleri, ikna stratejileri ve satış dilini güçlendiren hipnotik kelimeler üzerine kapsamlı çalışmalar yapıldı.
KUTO'nun eğitim takvimi
Etkinlikler, kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi ve kurumun eğitim programına olan ilgi dikkat çekti. Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan eğitimlerin devam edeceğini belirterek şunları söyledi: "Sertifikalı ve sertifikasız olarak düzenlediğimiz sektörel eğitimlerle, Üyelerimizin ve personellerinin kişisel ve sektörel gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu eğitimleri özellikle herkes katılabilsin diye sezon dışına gelecek şekilde, kış aylarında düzenliyoruz. Önümüzdeki aylarda da farklı konularda devam edecek eğitimlerimizi, Kuşadası Ticaret Odası’nın sosyal medya sayfalarından takip edebilirsiniz".
KUTO’DA İŞ YERİ DUYGUSAL ZEKA ELE ALINDI