Kupa kısmında başlayan yangın dorsesine sıçradı, Bolu'da kargo tır kullanılamaz hale geldi

Bolu Dörtdivan'da İstanbul istikametine giden kargo yüklü tırın kupa kısmında çıkan yangın dorsesine sıçradı; itfaiye söndürdü, tır kullanılamaz hale geldi.

Yayın Tarihi: 04.10.2026 19:17
Güncelleme Tarihi: 04.10.2026 19:17

Kupa kısmında başlayan yangın dorsesine sıçradı, Bolu'da kargo tır kullanılamaz hale geldi

olay yeri ve gelişme:

Dörtdivan Gişeleri mevkiinde, İstanbul istikametine seyir halinde olan 55 APV 70 plakalı kargo yüklü tırın kupa kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Sürücü alevleri fark ederek aracı yol kenarına çekti; bu müdahale yangının daha büyük bir alana yayılmasını sınırladı.

Kısa süre içinde alevler tırın kupa kısmından dorsesine sıçradı ve aracın tamamı alevlerle kaplandı. Olay, çevredeki sürücüler tarafından da fark edildi ve yetkililere ihbarda bulunuldu.

müdahale ve soruşturma:

Olay yerine sevk edilen Dörtdivan Belediyesi İtfaiye Amirliği ile jandarma ekipleri söndürme çalışmalarına başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangın sonucunda tırın kullanılmaz hale geldiği bildirildi. Olayla ilgili olarak jandarma ve yetkili birimlerce inceleme başlatıldı, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

BOLU’NUN DÖRTDİVAN İLÇESİNDE SEYİR HALİNDEKİ KARGO YÜKLÜ TIRIN KUPA KISMINDA ÇIKAN YANGIN, KISA...

BOLU’NUN DÖRTDİVAN İLÇESİNDE SEYİR HALİNDEKİ KARGO YÜKLÜ TIRIN KUPA KISMINDA ÇIKAN YANGIN, KISA SÜREDE DORSESİNE SIÇRADI. ALEV ALEV YANAN TIR, İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE SÖNDÜRÜLDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.