DOLAR
42,68 -0,05%
EURO
50,18 -0,08%
ALTIN
5.866,29 0,7%
BITCOIN
3.673.406,91 -0,26%

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Kayseri'de Yeni Halk Kütüphanesinin Açılışında Konuştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kayseri'de yeni halk kütüphanesinin açıldığını duyurdu ve okuma kültürüne vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 24.06.2025 18:42
Güncelleme Tarihi: 24.06.2025 19:16

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Kayseri'de Yeni Halk Kütüphanesinin Açılışında Konuştu

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan Kayseri'ye Yeni Kütüphane

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kayseri'de Halk Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde gerçekleşen açılışta konuşan Ersoy, Kayseri'ye çağdaş bir kütüphane binası kazandırmanın heyecanını yaşadığını açıkladı.

Ersoy, Türkiye'nin geleceğine yön veren prestijli projelerin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ve kütüphane açılışlarının kendisini en çok mutlu eden etkinliklerden biri olduğunu belirtti. Bakanlık olarak, her yaştan insanın bilgiye erişim imkanını artırmak, okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve kütüphaneleri sosyal yaşamın merkezleri haline getirmek için çalıştıklarını vurguladı.

Kütüphanenin Özellikleri

Bakan Ersoy, Kayseri'de 6 bin 200 metrekarelik bir alana sahip olan kütüphanenin, Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte inşa edildiğini bildirdi. Toplamda 3 kat olarak inşa edilen kütüphane, yalnızca kitap okuma alanı değil, aynı zamanda bilginin üretildiği ve fikirlerin geliştiği bir mekan olacağını söyledi.

Rami Kütüphanesi'nin de halkın ilgi gösterdiğini ifade eden Bakan Ersoy, açılışını gerçekleştirdikleri kütüphanenin Kayseri'deki 5 üniversiteye ve yaklaşık 70 bin öğrenciye hizmet sunacağını belirtti. Kütüphanede 900 oturum kapasitesi ve 124 bin kitaplık koleksiyon ile bebekler ve çocuklar için özel bölümlerin yer alacağı aktarıldı.

Eğitim ve Etkinlik Alanları

Bakan Ersoy, gençler ve yetişkinler için okuma ve araştırma salonlarının yanı sıra multimedya alanlarının da mevcut olduğunu ifade etti. Ayrıca, öğrencilere yönelik maker, kimya, matematik ve zeka atölyelerinin de kütüphanede yer alacağını belirtti.

Açılışı yapılan kütüphane, konferans salonu, cep sineması, süreli yayınlar bölümü ve özel eserler koleksiyonuyla çok yönlü bir kültür ve eğitim merkezi olarak hizmet verecektir.

Kayseri’nin Kültürel Gelişimi

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kültür Yolu Festivali'ne Kayseri'nin dâhil edilmesinin değerli olduğunu belirtti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise şehrin zengin tarihine ve ticari geçmişine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Bakan Ersoy, protokol üyeleri ile birlikte kütüphanenin açılışını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (ortada), Kayseri'de Recep Tayyip Erdoğan Millet...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (ortada), Kayseri'de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki Halk Kütüphanesinin açılışına katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (ortada), Kayseri'de Recep Tayyip Erdoğan Millet...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (ortada), Kayseri'de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki Halk Kütüphanesinin açılışına katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı