Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,22 0,12%
EURO
35,04 -0,03%
ALTIN
2.496,6 0,34%

Kulis iddiası: Şimşek Erdoğan'ı ikna etmiş, Hafize Gaye Erkan BDDK başına geliyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) eski başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Türkiye’de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanlığı görevine atanacağı iddia edildi.

Yayın Tarihi: 10.05.2024 09:53
Güncelleme Tarihi: 10.05.2024 09:53

Kulis iddiası: Şimşek Erdoğan'ı ikna etmiş, Hafize Gaye Erkan BDDK başına geliyor

8 Haziran 2023’te göreve başlayan ve Şubat ayında “affını isteyen” Hafize Gaye Erkan’ın BDDK Başkanı olarak atanacağı öne sürüldü. Şubat ayında Merkez Bankası’nın eski bir çalışanı tarafından CİMER’e yapılan şikayet sonra istifa eden Erkan, görevini Fatih Karahan’a devretmişti. Şimdi ise ortaya atılan iddialara göre BDDK’nın başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanıyor. 

Ortaya atılan iddialara göre Hafize Gaye Erkan’la ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yaptı. Erdoğan’ı ikna ettiği öne sürülen Şimşek’in, mevcut Başkan Şahap Kavcıoğlu’nun yerine Hafize Gaye Erkan’ın atanmasını sağlayacak. Yine iddialara göre de bu atama Haziran ayında gerçekleşecek. 

Erdoğan seçim sonrası demişti! 

Öte yandan birçok kez gündeme de geldiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafize Gaye Erkan ile veda buluşmasında “seçim sonrasını bekle” demişti. Bunun üzerine herkes seçim sonrasında Erkan’a yeni bir görev verileceğini düşünmüştü. Şimdi ise kulis bilgileri bu olayla örtüşür nitelikte. Ancak ortaya atılanlara dair hiçbir resmi açıklama yok.