Küçükçekmece açıklarında temas eden iki tankerden biri kurtarıldı
İstanbul Küçükçekmece Demir Sahası açıklarında, lodos nedeniyle birbirine temas eden iki tanker üzerinden yürütülen kurtarma operasyonunda Azerbaycan bandıralı Kalbajar adlı tanker, ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı; Alatepe adlı Türk bandıralı tanker için çalışmalar sürüyor.
Olayın seyri
Olay, lodos etkisiyle tankerlerin kıyıya doğru sürüklenmesi sonucu gerçekleşti. Temas eden gemilerden Kalbajar 141 metre, Alatepe 115 metre uzunluğunda olarak kaydedildi. Yardım çağrısı üzerine Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.
Kurtarma çalışması ve sonuç
Ekipler, sürüklenen tankerleri önce açığa çekti ve yürütülen çalışmalarda yaklaşık 2 saatlik bir müdahalenin ardından önce Kalbajar kurtarıldı. Alatepe için kurtarma çalışmaları halen devam ediyor.
Durum ve gözlemler
Yaşanan olayda herhangi bir yaralanma bildirilmedi. Kurtarma faaliyetleri havadan görüntülendi ve bölgede görevli ekiplerin müdahalesi sürüyor. Olayla ilgili yetkililerden gelecek ek bilgilere göre durum takip edilecek.
İSTANBUL'DA KÜÇÜKÇEKMECE AÇIKLARINDA LODOS NEDENİYLE BİRBİRİNE TEMAS EDEN AZERBAYCAN VE TÜRK BANDIRALI İKİ TANKERDEN BİRİ 2 SAATLİK ÇALIŞMANIN ARDINDAN KURTARILDI.