Seçim detayları:
Konya Sanayi Odası'nın Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Seçimi, 17 ekim 2026 cumartesi günü saat 09.30-17.00 arasında TÜYAP Konya Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Seçimde, odanın 24 meslek komitesinde 126 meslek komitesi üyesi ile 51 meclis üyesi belirlenecek.
KSO bünyesinde kayıtlı olan 2.465 faal üye oy kullanma hakkına sahip bulunuyor. Odanın, temsil yeteneği ve hizmet kapasitesi doğrudan üyelerin katılımıyla şekilleneceği için yüksek katılımın önemi vurgulanıyor.
Büyükeğen'in çağrısı:
KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada tüm üyeleri sandık başına davet etti. Büyükeğen, odanın 1974'te kurulduğunu ve 52 yıldır şehrin sanayisine hizmet ettiğini hatırlatarak, oda tarafından hayata geçirilen projeler ve sunulan hizmetlerin üyelerden aldığı güçle mümkün olduğunu belirtti.
Büyükeğen, odanın ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarıların altyapısında üyelerin ortak hedef etrafında bir araya gelmesinin bulunduğunu söyledi ve üyelerin katılımının odanın çalışmalarına güç vereceğini vurguladı. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
'Odamız, bugüne kadar istişare ve birlik-beraberlik kültürüyle hareket ederek, şehrimize önemli kazanımlar sağladı. Verdiği hizmetlerin yanında küresel projeler üreten, yaptığı çalışmalarla uluslararası ödüller kazanan bir Konya Sanayi Odamız var. Bu başarıların temelinde, sanayicilerimizin ortak hedefler etrafında buluşması yatıyor. Bundan sonraki süreçte de üretim odaklı çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içerisinde, kararlılıkla sürdürecek, Konyamızın ve ülkemizin geleceğine katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha, tüm üyelerimizi 17 Ekim Cumartesi günü seçimlerimize katılmaya, oylarını kullanmaya davet ediyorum. Üyelerimizin katılımı odamızın çalışmalarına güç verecektir. Seçimlerimizin odamız, sanayicilerimiz, Konyamız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.'
Seçimlerdeki katılım, KSO'nun temsil gücünü ve önümüzdeki dönemde izleyeceği politika ve projelerin yönünü doğrudan etkileyecek. Oda yönetimi, üyelerin bilgi alması ve sandığa erişimini kolaylaştırmak amacıyla seçim günü merkezde organizasyonun düzenli ilerlemesini sağlayacak.
Üyelerin sandığa gitmesi, odanın kolektif karar alma mekanizmasını güçlendirecek ve Konya sanayisinin gelecek planlarının daha kapsayıcı biçimde belirlenmesine katkı sağlayacaktır.
KONYA SANAYİ ODASI (KSO) BAŞKANI MUSTAFA BÜYÜKEĞEN, 17 EKİM 2026 CUMARTESİ GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK SEÇİMLER ÖNCESİ, ODANIN TÜM ÜYELERİNE SEÇİMLERE KATILARAK OYLARINI KULLANMALARI ÇAĞRISINDA BULUNDU.