Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin ilave silah sevkiyatının Ukrayna tarafından 'savaşa devam' sinyali olarak algılandığını belirtti. Peskov, ABD Başkanı Donald Trump’ın son açıklamalarının çok ciddi olduğunu ve içerisinde şahsen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik ifadeler bulunduğunu ifade etti. "Washington'da söylenenleri analiz etmek için kesinlikle zamana ihtiyacımız var," dedi.
Peskov, ABD, NATO ve Brüksel’de alınan kararların Ukrayna’da barış yerine savaşın devamına yönelik bir sinyal olarak algılandığından şüphe olmadığını vurguladı. Putin’in gerekli görmesi halinde Trump’a yanıt vereceğini de sözlerine ekledi.
ABD basınında çıkan haberlerde Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile olası Moskova ve St. Petersburg saldırılarını ele aldığı belirtildi. Peskov, "Bu tür söylemler ortaya yeni çıkmadı," şeklinde yanıt verdi.
Ayrıca, Rusya’nın Ukrayna ile üçüncü tur müzakerelere başlamaya hazır olduğunu ve Ukrayna’dan takvim konusunda teklif beklediklerini belirtti. Trump, önceki gün Ukrayna ile 50 gün içinde bir anlaşmaya varamaması halinde Rusya'ya uygulanan gümrük tarifelerini %100 artıracağını ve Ukrayna’ya ilave Patriot hava savunma sistemleri gönderileceğini açıklamıştı.