DOLAR
42,94 -0,04%
EURO
50,53 0,06%
ALTIN
6.067,83 -1,56%
BITCOIN
3.781.156,16 -1,11%

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Doğan: Yurtları 'ikinci bir üniversite' olarak görüyoruz

Doğan, Elazığ yurtlarındaki incelemede yurtların kurs, atölye, sportif ve gönüllülük faaliyetleriyle 'ikinci bir üniversite' işlevi gördüğünü ve yeni döneme hazır olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 30.12.2025 15:13
Güncelleme Tarihi: 30.12.2025 15:13

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Doğan: Yurtları 'ikinci bir üniversite' olarak görüyoruz

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Elazığ yurtlarını inceledi

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Öğrenci Eğitim, Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler Daire Başkanı Mutlu Doğan, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ile birlikte kentteki öğrenci yurtlarının mutfak, kiler ve yemekhane alanlarını basın mensuplarıyla gezdi. Yapılan inceleme sonrası Doğan, ziyaretin amacının öğrencileri dinlemek ve yurtların yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlık durumunu yerinde görmek olduğunu belirtti.

Ziyaretin kapsamı ve hazırlıklar

Doğan, Elazığ'daki yurtlarda yaz döneminde güçlendirme çalışmalarının yapıldığını ve yurtların öğrencilere eksiksiz hazırlıkla teslim edildiğini vurguladı. Yurtların yalnızca barınma alanı olmadığını, aynı zamanda eğitim ve sosyal faaliyetlerin de yürütüldüğünü söyleyerek yetkililere teşekkür etti. Doğan, öğrenciler yurtlara gelmeden önce 'temizlikten barınmaya kadar her türlü hazırlık eksiksiz şekilde tamamlanmış' ifadesini kullandı.

Yurtlar 'ikinci bir üniversite' işlevi görüyor

Doğan, yurtları 'ikinci bir üniversite' olarak gördüklerini ifade ederek şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bu kapsamda yurtlarımızda kurslar ve atölye çalışmaları düzenlenmekte, sportif ve gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimiz yurtlarımızda kaldıkları süre boyunca farklı hobiler edinmekte, yeni arkadaşlıklar kurmakta ve sosyal sorumluluk projelerine katılmaktadır.' Ayrıca Elazığ'ın 81 il içinde bu tür faaliyetler açısından öne çıkan illerden biri olduğuna dikkat çekti ve yurt personeline şükranlarını iletti.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü'nün değerlendirmesi

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, GSB Elazığ yurtlarının '4 kız ve 3 erkek öğrenci yurdu olmak üzere toplam 7 yurt ve 9 bin 770 öğrenci kapasitesiyle, adeta Elazığ’ın 11’inci ilçesi konumunda' olduğunu belirtti. Eren, yurtlarda beslenme ve barınmanın yanı sıra sosyal faaliyetlere de önem verildiğini, bugün Sare Ana Öğrenci Yurdu ve daha önce Fethi Sekin Öğrenciyurdunun ziyaret edildiğini söyledi. Yurt yemeklerinin diyetisyenler, gıda mühendisleri ve aşçılar tarafından, yurt yönetimi ve işletme sorumlularının kontrolünde hazırlandığını vurgulayarak organizasyona katkı veren ekiplere teşekkür etti.

Ziyaretler, yurtların fiziki hazırlıkları, hijyen koşulları ve sunulan sosyal-kültürel hizmetlerin yerinde değerlendirilmesine olanak sağladı. Yetkililer, yeni dönemde öğrencilerin barınma ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına devam edileceğini ifade etti.

KREDİ YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANI MUTLU DOĞAN, ELAZIĞ’DAKİ ÖĞRENCİ YURTLARININ YENİ...

KREDİ YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANI MUTLU DOĞAN, ELAZIĞ’DAKİ ÖĞRENCİ YURTLARININ YENİ DÖNEME HAZIR OLDUĞUNU BELİRTTİ. YURTLARIN EĞİTİM VE SOSYAL FAALİYETLERLE İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTE NİTELİĞİ TAŞIDIĞINI İFADE ETTİ

KREDİ YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANI MUTLU DOĞAN

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.