Saldırı ve can kaybı:
Ukrayna ordusu, Rusya’nın güneyindeki Krasnodar bölgesinde bulunan Afipsky petrol rafinerisine insansız hava aracıyle saldırı düzenledi. Saldırı sonrası tesiste yangın çıktı ve bölgeden can kaybı haberleri geldi.
Bölge Valisi Veniamin Kondratyev yaptığı açıklamada, Afipsky tren istasyonuna düşen İHA parçaları nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 kişinin yaralandığını bildirdi.
Bölgeye verilen zarar ve yerleşim etkisi:
Kondratyev, "Afipsky yerleşiminde en az 10 ev hasar gördü" ifadesini kullandı. Açıklama, saldırının sadece rafineriyle sınırlı kalmayıp çevredeki yerleşimlere de zarar verdiğini gösteriyor.
Ukrayna, Rusya’nın petrol rafinerilerini ve diğer kritik altyapısını hedef alarak Moskova’nın savaş yeteneklerini zayıflatmayı ve mali gelirlerini azaltmayı amaçladığını sürdürüyor. Saldırının ardından bölgedeki yangın söndürme ve güvenlik çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Ukraya ordusunun Rusya'da Afipsky petrol rafinerisine insansız hava aracı ile gerçekleştirdiği saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.