Kozcağız'da sağanak: Sağlık ocağında mahsur kalan yaklaşık 30 kişi kurtarıldı

Kozcağız'da sağanak sonrası sağlık ocağında mahsur kalan yaklaşık 30 hasta ve sağlık personeli AFAD, jandarma ve belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 21.05.2026 18:24
Güncelleme Tarihi: 21.05.2026 18:49

Kozcağız'da sağanak: Sağlık ocağında mahsur kalan yaklaşık 30 kişi kurtarıldı

Kozcağız'da sağanak: Sağlık ocağında mahsur kalan yaklaşık 30 kişi kurtarıldı

BARTIN (İHA) – Bartın’ın Kozcağız beldesinde etkili olan sağanak yağış sonrası sağlık ocağının önü yağmur sularıyla kaplandı. Oluşan su birikintisi nedeniyle hastalar bina dışında, sağlık çalışanları ise içeride mahsur kaldı.

Müdahale ve kurtarma çalışmaları

İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma ve Kozcağız Belediyesi ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından bölgede yoğun çalışma başlatıldı; iş makineleriyle taşan suyun yönü değiştirildi.

Suların çekilmeye başlamasının ardından sağlık ocağında mahsur kalan yaklaşık 30 hasta ve sağlık personeli bulundukları yerden çıkarıldı.

Tahliye ve devam eden çalışmalar

Sağlık çalışanları ve hastalar, ambulans ve diğer araçlarla güvenli bölgeye tahliye edildi. Ekiplerin bölgedeki çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

KOZCAĞIZ'DA YAKLAŞIK 30 HASTA VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI MAHSUR KALDIĞI SAĞLIK OCAĞINDAN...

KOZCAĞIZ'DA YAKLAŞIK 30 HASTA VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI MAHSUR KALDIĞI SAĞLIK OCAĞINDAN KURTARILDI.

KOZCAĞIZ'DA YAKLAŞIK 30 HASTA VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI MAHSUR KALDIĞI SAĞLIK OCAĞINDAN...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.