Kozan'da seyir halindeki otomobilin motoru yandı

Kozan-Adana kara yolunda motor bölümünden çıkan yangında 01 RL 034 plakalı otomobil kullanılamaz hale geldi; sürücü U.Ü. kurtuldu.

Yayın Tarihi: 11.07.2026 18:27
Güncelleme Tarihi: 11.07.2026 19:01

Kozan'da seyir halindeki otomobilin motoru yandı

Kozan'da seyir halindeki otomobilin motoru yandı

Olayın gelişimi

Adana’nın Kozan ilçesinde, Kozan-Adana kara yolu üzerindeki Galericiler Sitesi mevkiinde seyir halindeyken bir otomobilin motor bölümünden dumanlar yükseldi ve kısa sürede alev aldı.

Edinilen bilgilere göre, araç sürücüsü U.Ü. yönetimindeki 01 RL 034 plakalı otomobilin motorundan, henüz belirlenemeyen bir nedenle dumanlar gelmeye başladı. Durumu fark eden sürücü aracı yol kenarına çekerek 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi.

Kısa sürede büyüyen alevler otomobili tamamen sararken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Son durum

Yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı; araç kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili detaylar henüz belirlenmedi.

ADANA'NIN KOZAN İLÇESİNDE SEYİR HALİNDEYKEN MOTOR KISMINDAN ÇIKAN YANGIN NEDENİYLE BİR OTOMOBİL...

ADANA'NIN KOZAN İLÇESİNDE SEYİR HALİNDEYKEN MOTOR KISMINDAN ÇIKAN YANGIN NEDENİYLE BİR OTOMOBİL TAMAMEN YANDI.

ADANA'NIN KOZAN İLÇESİNDE SEYİR HALİNDEYKEN MOTOR KISMINDAN ÇIKAN YANGIN NEDENİYLE BİR OTOMOBİL...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.