Kozan'da JASAT, Bir Yıl Önceki İki Tarım Aleti Hırsızlığını Çözdü
Adana'nın Kozan ilçesinde bir yıl önce gerçekleştiği sonradan anlaşılan iki ayrı hırsızlık olayı, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yürütülen soruşturmada çözüldü. Olayla ilgili bir şüpheli tutuklandı, bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayın detayları
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı İdem Mahallesi'nde İ.Ç.'ye ait narenciye bahçesindeki sulama sistemleri ve başka bir adreste C.T.'nin ev bahçesinde bulunan kültivatör makinesi çalındı. Her iki mağdur da olaydan uzun süre sonra şikâyette bulundu.
Soruşturma ve gözaltılar
JASAT ekipleri yürüttükleri çalışmada hırsızlıkların bir yıl önce gerçekleştiğini tespit etti. Yapılan takip sonucu Faydalı Mahallesi Çukurköprü mevkiindeki adreste bulunan şüpheli A.Ç. belirlendi. Adreste yapılan aramada çalınan tarım aletleri ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi.
Gözaltına alınan A.Ç., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen C.A. ise yakalanarak sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Tutuklanan şüphelinin hırsızlık suçundan yeni cezaevinden çıktığı tespit edildi.
ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE BİR YIL ÖNCE GERÇEKLEŞTİĞİ SONRADAN ANLAŞILAN İKİ AYRI HIRSIZLIK OLAYI, JASAT EKİPLERİNİN TİTİZ ÇALIŞMASIYLA ÇÖZÜLDÜ. NARENCİYE BAHÇESİNDEKİ SULAMA EKİPMANLARI İLE BİR EVİN BAHÇESİNDEN ÇALINAN KÜLTİVATÖR MAKİNESİ SAHİPLERİNE TESLİM EDİLİRKEN, OLAYLA İLGİLİ BİR ŞÜPHELİ TUTUKLANDI.