Kozan'da ön hasar tespit çalışmaları başladı
Adana'nın Kozan ilçesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarının ardından etkili olan dolu yağışı, tarımsal üretim yapılan bazı mahallelerde zarara yol açtı. Olayın ardından Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tarım arazilerindeki zararın belirlenmesine yönelik ön tespit çalışmaları başlattı.
etkilenen mahalleler ve zarar alanları:
Aslanlı, Boztahta, Ferhatlı, Eskimantaş ve Karahamzalı mahallelerinde meydana gelen dolu nedeniyle bahçelerde önemli oranda zarar oluştu. İlçe genelinde yapılan ilk incelemelerde ağaçlı bahçeler ve açık alan üretimleri öncelikli olarak tespit ediliyor.
üreticilere başvuru çağrısı:
Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mutlu Karataş ve teknik personel, hasar tespit çalışmalarının tamamlanabilmesi için üreticilerin başvuruda bulunması gerektiğini bildirdi. Üreticilerden tarım arazilerini kontrol ederek zarar gören parselleri belirlemeleri isteniyor.
Karataş, yalnızca zarar gördüğü tespit edilen parsellerin doğru ve eksiksiz şekilde beyan edilmesinin önem taşıdığını vurguladı. Yapılacak başvuruların ardından teknik ekiplerin sahada gerçekleştireceği tespitlerle hasar kaydı oluşturulacak ve takip işlemleri başlatılacak.
İlçe müdürlüğü, üreticilerin süreç hakkında bilgi almak ve başvurularını iletmek için ilgili birimlerle irtibata geçmesini tavsiye ediyor.
ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE 14 EKİM GECESİ ETKİLİ OLAN DOLU YAĞIŞININ TARIM ARAZİLERİNDE OLUŞTURDUĞU ZARARIN BELİRLENMESİ İÇİN ÖN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI. CENNET HURMASI BAHÇELERİNİN DE ETKİLENDİĞİ BÖLGEDE ÜRETİCİLERE BAŞVURU ÇAĞRISI YAPILDI.