Koyulhisar'da Kelkit Çayı'nda kayıp genç kız için arama çalışmaları devam ediyor
Olayın kısa özeti
Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasının ardından, kazada hayatını kaybeden Yağmur Hira Yazıcı ile yaralanan sürücü U.Y. (20) ve araçta bulunan 18 yaş altı E.N.H. arasında gelişen olaylar sonrası arama çalışmaları başlatıldı.
Kaza, Kalebaşı Tüneli çıkışında, 28 DR 070 plakalı otomobilin sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atmasıyla gerçekleşti. Kazada Yağmur Hira Yazıcı olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü U.Y. ağır yaralandı. Olayın ardından, kazada bulunan E.N.H.'nin kaza şoku yaşadığı ve Kelkit Çayı'na atladığı iddia edildi.
Arama çalışmaları ve koşullar
İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen ekiplerce başlatılan arama-kurtarma çalışmaları, üçüncü gününde de aralıksız sürüyor. AFAD ekipleri, son yağışlarla birlikte debisi yükselen Kelkit Çayı'nda nehir boyunca yoğun şekilde çalışıyor.
Arama çalışmalarının üçüncü güne ulaşması, nehrin debisinin artmasına bağlı olarak saha koşullarının zorlu olduğuna işaret ediyor. Ekipler, nehir kıyısı ve akıntı yönü boyunca tarama yaparken, bölgedeki hava ve su koşullarına göre çalışmalarını sürdürüyor.
Soruşturma ve takip
Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Yetkililer, arama-kurtarma çalışmalarının seyri ve soruşturmanın gidişatı hakkında bilgilendirmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceklerini bildirdi.
Önemli not: Kazaya ilişkin isimler, araç plakası ve olay yeri bilgileri korunarak haberde verildi.
SİVAS'IN KOYULHİSAR İLÇESİNDE MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASININ ARDINDAN ŞOK GEÇİREREK, KELKİT ÇAYI'NA ATLADIĞI İLERİ SÜRÜLEN 18 YAŞ ALTI KIZIN ARAMA ÇALIŞMALARI ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE DE ARALIKSIZ SÜRÜYOR.