Kosova'da Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
Kosova'nın başkenti Priştine'de, İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve işgalinin kalıcı hale getirilmesi kararı geniş bir protesto ile karşılandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen gösteride, her yaştan yüzlerce Kosovalı Priştine'nin merkezindeki Rahibe Teresa Meydanı'nı doldurdu.
Göstericiler, ellerinde Filistin bayrakları tutarak "Filistin'e özgürlük" ve "Gazze'ye özgürlük" sloganları attı. Ayrıca, "Biz insanlığın yanındayız, soykırımı durdurun", "Size öldürmek yetmedi mi, şimdi de açlık mı? Filistin'e özgürlük!", "Gazze'deki çocuklara yönelik terörü durdurun", "Gazze, dünyanın ve insanlığın utancını gösteriyor." yazılı pankartlar taşındı.
Etkinlikte, alanda kurulan ekranda Gazze halkının yaşadığı acıların gösterilmesi sırasında birçok katılımcının duygusal anlar yaşadığı gözlendi. Yapılan konuşmalarda, Gazze'de yaşananların sona ermesi ve çocuklar mağdur olduğunda sessiz kalınmaması gerekliliğine vurgu yapıldı.
Meydanda serilen büyük Filistin bayrağının etrafı, Gazze'de hayatını kaybetmiş ve açlık nedeniyle zayıflamış bireylerin fotoğrafları ve oyuncaklarla donatıldı. Yaklaşık bir saat süren gösteri, olaysız bir şekilde sona erdi.
Kosova'nın başkenti Priştine'de İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve işgali genişleterek kalıcı hale getirme kararı protesto edildi.
Kosova'nın başkenti Priştine'de İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve işgali genişleterek kalıcı hale getirme kararı protesto edildi.