Körfez’de deprem şehitleri dualarla anıldı
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 27'nci yıl dönümü vesilesiyle Körfez Asri Mezarlığı'nda düzenlenen anma programında depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için tören gerçekleştirildi. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte ilçenin protokolü, muhtarlar ve sivil toplum temsilcileri hazır bulundu.
Törenin akışı:
Programa katılanlar arasında Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Soylu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt ve Kent Konseyi Başkanı Ahmet Önal yer aldı. Mahalle muhtarları ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı anmada, Körfez Müftüsü Muhammet Aydın ve din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.
Anma ritüelleri ve protokolün tutumu:
Program kapsamında ilçe protokolü, deprem şehitlerinin kabirlerine karanfiller bıraktı ve mezarlıkta yapılan toplu dua sırasında katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Tören sonrası Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar ile Belediye Başkanı Şener Söğüt, depremde yakınlarını kaybeden ailelerle sohbet ederek sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.
Anma programı, felaketin hatırlanması ve dayanışmanın güçlendirilmesi amacıyla yapılan geleneksel etkinliklerden biri olarak kayda geçti; katılımcılar, şehitler için edilen dualarla düşüncelerini paylaştı.
17 AĞUSTOS 1999 MARMARA DEPREMİ’NİN 27’NCİ YIL DÖNÜMÜNDE, KÖRFEZ ASRİ MEZARLIĞI’NDA DÜZENLENEN ANMA PROGRAMINDA DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLAR DUALARLA ANILDI.