Körfez'de Çamlıtepe Spor Kompleksi'nin yapımı sürüyor

Körfez'de Çamlıtepe Spor Kompleksi'nin yapım çalışmaları devam ediyor; tesis gençler ve amatör kulüplere açık/kapalı sahalar, idari bina ve destek hizmetleri sunacak.

Yayın Tarihi: 23.06.2026 11:11
Güncelleme Tarihi: 23.06.2026 11:15

Körfez'de Çamlıtepe Spor Kompleksi'nin yapımı sürüyor

Körfez'de Çamlıtepe Spor Kompleksi'nde çalışmalar sürüyor

Körfez Belediyesi tarafından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Çamlıtepe Mahallesi'nde hayata geçirilen Çamlıtepe Spor Kompleksinin yapım çalışmaları devam ediyor. Tesis, gençlere ve amatör spor kulüplerine yönelik olarak planlandı ve tamamlandığında ilçenin önemli spor merkezlerinden biri olması hedefleniyor.

Tesisin özellikleri

Kompleks kapsamında 1078 metrekarelik idari bina, 1365 metrekare kapalı halı saha, 2664 metrekare açık antrenman sahası, 464 metrekare basketbol sahası ve 195 metrekare açık kondisyon alanı yer alacak. Tesisin destek hizmet binasında ise soyunma odaları, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek ofisler ve minder sporlarının yapılabilmesi için 1.000 metrekarenin üzerinde özel kullanım alanı planlandı.

Çalışmalar ve değerlendirmeler

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, inşaat alanında incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaların son durumu hakkında yetkili ekiplerden bilgi aldı. Başkan Söğüt, sporun ve gençliğin her zaman öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.

Söğüt, Çamlıtepe Spor Kompleksi tamamlandığında yalnızca mahalleye değil, tüm ilçeye hizmet verecek önemli bir spor merkezi olacağını, gençlerin daha modern ve donanımlı tesislerde spor yapabilmesinin amaçlandığını belirtti ve projenin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

KÖRFEZ'DE GENÇLERE VE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE YÖNELİK İNŞA EDİLEN ÇAMLITEPE SPOR KOMPLEKSİ'NİN...

KÖRFEZ'DE GENÇLERE VE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE YÖNELİK İNŞA EDİLEN ÇAMLITEPE SPOR KOMPLEKSİ'NİN YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR.

KÖRFEZ'DE GENÇLERE VE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE YÖNELİK İNŞA EDİLEN ÇAMLITEPE SPOR KOMPLEKSİ'NİN...

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.